Nokia 701 sisältää Symbian Bellen ja 3,5 tuuman IPS LCD -kosketusnäytön

Matkapuhelinvalmistaja Nokian uuden Symbian Belle -malliston kirkkain tähti tunnetaan mallimerkinnällä Nokia 701. Se on uutuuksista parhaiten varusteltu, kuten uutta kaavaa mukaileva mallimerkintäkin antaa ymmärtää.

Nokia 701 sisältää gigahertsin suorittimen lisäksi muun muassa HSDPA:n, WiFi:n (b/g/n), GPS:n Bluetoothin, FM-radion, NFC:n ja kahdeksan megapikselin full focus -kameran led-salamalla varustettuna. Sen erikoisuus Nokian aiempiin malleihin löytyy 3,5 tuuman kosketusnäytöstä, joka on toteutettu IPS LCD -teknologialla. Sen ansiosta näyttö onkin kirkkaampi kuin missään muussa Nokian älypuhelimessa.

Ulkoisesti uutukainen muistuttaa erittäin paljon Nokia C7:ää. Puhelin on kooltaan 117,2 x 56,8 x 11 millimetriä ja se painaa 131 grammaa.

Puhelimen akku tarjoaa valmiusaikaa GSM-verkossa huimat 550 tuntia ja puheaikaa jopa 17 tuntia.

Nokia 701 nähdään kaupoissa viimeistään syyskuun lopussa väreissä: teräksenharmaa, hopea, violetti ja valkoinen. Puhelimen veroton myyntihinta on 290 euroa.

16 kommenttia

 1. Tää on aika bueno. Kumpi on tehokkaampi, tää vai N8? N8 on ainaki hienompi, mut tän sais Bellen kans eka 🙂

  1. Nokia 701 on tehokkaampi. N8:ssa on 680 megahertsin suoritin, tässä yhden gigahertsin prossu. RAM-muistiakin löytyy N8:n 256 MB:n sijaan 512 MB:tä.

   1. Eikö N8:ssa ollut joku erillinen grafiikkapiiri?
    Toivottavasti N8:stakin julkaistaan paranneltu versio

   2. Tässäkin on grafiikkapiiri, mutta se uudempi ja tehokkaampi.

   3. ok, sitten tämä on hyvin varteenotettava luuri. Tulis pian että pääsee kokeilemaan

   4. Perun sanani. Luin juuri että full focus kamera ei olekaan sitä mitä luulin, vaan joku EDoF tyyppinen pelleily. Voi hemmetti. Nokia menetti juuri ostajan. Taas odottelua milloin tulee belle luuri hyvällä kameralla. Saattaa olla että mobiilimaailma on jo siinä vaiheessa muuttunut.

   5. Omasta kokemuksestanikin EDoF on mainettaan parempi.

    Kun siirryin E7:aan niin yllätyin kuinka mukava oli kun ei tarvinnut focusoida vaan kuva räpsähtää välittömästi. Kun koirasta/lapsesta yrittää ottaa kuvaa N8:lla, ne ehtivät vaihtaa asentoa monta kertaa ennen kuin sai hyvän kuvan. Toinen kiva ominaisuus tulee ilmi kun ottaa maisemakuvaa, jolloin kaikki kuvassa on terävää aina lähimmästä objektista horisonttiin saakka. Samoiten videokuvaus on ällistyttävän hyvä myös EDoF kameralla. Mutta jos heikossa valossa laatu kärsii sitten vielä enemmän mitä AutoFocus kameralla ja värit eivät tule niin hyvin esiin.

 2. Ei välttämättä kovinkaan paljon tehokkaampi. Pelkkä kellotaajuus ei kerro koko totuutta.

 3. Ei pelkästään parempi prossu, vaan nopeampi grafiikkaprossu (GPU) jossa 4x muistia enemmän, kuin vanhoissa Symbian luureissa (N8 jne).

 4. Ihan hyvät speksit nokialaiseksi mutta full-focus kameran takia jää ostamatta.

 5. Parisen vuotta sitten uutisoitiin, että Maemo/Meego-puhelimet olivat tulossa, ja ajattelin että valitsisin seuraavan puhelimeni niistä. Sitten kuitenkin julkaistiin N8 hienoine kameroineen päätinkin hankkia sen kunhan se saataisiin kauppoihin. Syksyllä jäin sitten kuitenkin odottamaan E-seiskaa. Kun se viimein tuli markkinoille, Nokia julkaisi X-seiskan ja Annan ja ajattelinkin ostaa sen tai ainakin katsoa, milloin Anna saataisiin muihinkin Nokialaisiin. Ennen kuin ehdin ostoksille, tuli tietenkin N9 ja ajattelinkin että Meego olisi kuitenkin parempi. Nyt Nokia julkaisi seittensatasen nopeampine prossuineen, ja mietin josko jäisinkin odottamaan Belleä…

  No ei se mitään. Vanha N95-puhelimeni toimii vielä mainiosti, ja julkaisupolitiikallaan Noksu on säästänyt minulle aimo kasan rahaa.

 6. Joopa joo… 8 M kamera ja ”full focus”. Full focus my a… , kuka onneton nimikäima näitä Nokian puhelimia nykyään suunnittelee? Ymmärrän kameran, jota ei voi tarkentaa, mikäli piksellejä on 2-3, mutta että samaa scheissea tungetaan liukuhihmalla yli 5 megaisiin. Täysin käsittämätöntä! Ainakin tämä potentiaalinen asiakas alkaa pikkuhiljaa tähyillä aivan toisiin suuntiiin. Jää hyväst Mokia kera eFloppis.

 7. FullFocus-kamera on nopea ja hyvä maisemakuvaukseen muttei sovellu lainkaan makrokuvaukseen. Yritäpä ottaa kuva lehtiartikkelista FullFocus-kameralla. Nokian(tai sen alihankkijan) arvoisat koodarit voisivat koodata vaikka erillisen makrokuvaus-ohjelman jos se vaan raudan puolesta on mahdollista. Minulla on E6 käytössä ja saattaa lähteä vaihtoon ellei tuota ongelmaa saada korjattua ohjelmistopäivityksellä.

Kommentointi on suljettu!