Nokialta maailman pienin kosketusnäytöllinen älyluuri: Nokia 700

Kotimainen Nokia esitteli tänään Nokia 700 -nimeä kantavan Symbian Belle -puhelimen, jota yhtiö tituleeraa maailman pienimmäksi kosketusnäytöllä varustetuksi patukkamalliseksi älypuhelimeksi. Puhelimen viralliset mitat ovat 110 x 50,7 x 9,7 millimetriä ja se painaa 96 grammaa.

Uutuus tarjoaa kokonsa ansiosta loistavan vaihtoehdon niille kuluttajille, jotka haluavat kyvykkään älypuhelimen, mutta eivät ole valmiita kantamaan mukana suurehkoa puhelinta. Luuri on rakennettu bio- ja kierrätysmuoveista sekä kierrätysmetalleista. Se tulee saataville vaaleanharmaana, hopeanvalkoisena, korallinpunaisena, sinisenä ja violettina.

Nokia 700:n sisällä jyskyttää gigahertsin ARM 11 -suoritin, jonka tukena on 512 MB:tä RAM-muistia. Kosketusnäyttö kykenee tuttuun 360 x 640 pikselin tarkkuuteen ja on kooltaan 3,2 tuumaa. Sen päällä on kestävä Gorilla Glass -lasi ja näyttö perustuu Nokian ClearBlack AMOLED -teknologiaan.

Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi b/g/n, GPS, kompassi, Bluetooth, NFC, FM-radio, viiden megapikselin full focus -kamera, led-salama sekä microSD-muistikorttipaikka.

Nokia 700 saapuu markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana. Sen veroton hinta on 270 euroa.