Nokia N9:n ennakkotilaukset käyntiin, toimitukseen lokakuussa

MeeGo-pohjaisen Nokia N9:n ennakkotilaukset ovat käynnistyneet, ilmoittaa valmistaja virallisessa blogissaan. Uutuus on saatavilla 16 ja 64 gigatavun sisäisellä muistilla varustettuna sekä kolmena värivaihtoehtona: musta, turkoosinsininen ja pinkki. Suositushinnaltaan N9:n 16 gigatavun versio on 599 euroa ja paremmin varustellun sata euroa enemmän. Puhelimen toimitukset käynnistyvät lokakuussa.

Uutuuden keskeisiin valtteihin kuuluvat polykarbonaatista valmistettu runko sekä näppäimetön olemus. Luurin sisuksista löytyy gigahertsin ARM Cortex-A8 -suoritin, gigan verran RAM-muistia ja PowerVR SGX530 -grafiikkapiiri. Kooltaan N9:n on 116,45 x 61,2 x 12,1 millimetriä ja se painaa 135 grammaa.

Puhelimen etupuolta hallitsee 854 x 480 pikselin tarkkuuteen yltävä 3,9 tuuman kosketusnäyttö. Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, HSUPA, WiFi b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1, NFC, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja kahdeksan megapikselin kamera.

Tekniikkaakin enemmän Nokia N9:ssä kiinnostusta on herättänyt innovatiivinen käyttöliittymä ja sen Swipe-ominaisuus. Näyttöä reunasta pyyhkäisemällä käyttäjä voi siirtyä tilasta toiseen ja hallita näin laitteen keskeisimpiä toimintoja. Kaikki tämä tapahtuu ilman näppäimiä ja Nokia kehuukin N9:ää maailman ensimmäiseksi täysin näppäimettömäksi kosketusnäyttöpuhelimeksi.

4 kommenttia

  1. Niin pirun kallis. Melkein vaporwarea on board ja tällaisia hintoja! Aion edelleen tämän luurin hankkia, koska tätä nyt on niin hemmetin kauan odotettu, mutta näköjään se vartominen saa jatkua. Alelaarista pitää mennä tätäkin metsästämään.

    1. Juu. Näillä hinnoilla tuntuu että Noksu ei edes haluis saada tätä kaupaksi.

      1. Olet aivan oikeassa. Ei Elop halua tästä kilpailijaa WP:lle. Tarkoituksellista alasajoa kaikissa käänteissä. Hinnasta voisi kyllä sanoa, että elämä on. Iluuri on ihan samalla tasolla hinnassa, ei tosin missään muussa pl Appstore ja sen sisältö.

  2. Kummasti vain tuntuu menevän kaupaksi. Tästä taitaa tulla kaikesta huolimatta hitti.

Kommentointi on suljettu!