Nokia Car Mode sulauttaa älypuhelimen osaksi nykyaikaista autoa

Älypuhelimen sulauttaminen auton viihdejärjestelmään ottaa askeleen lähemmäksi todellisuutta, kun Nokia kertoo alkujaan Terminal Mode -nimellä kulkeneen projektin edistyvän hyvin. Yhtiö ilmoittaa, että se tulee julkaisemaan Nokia Car Mode -sovelluksen kaikille Symbian Belle -puhelimille sekä MeeGo-pohjaiselle Nokia N9:lle.

Nokia Car Moden avulla käyttäjä voi yhdistää älypuhelimensa Alpinen tulevaan ICS-X8-järjestelmään, joka saapuu myyntiin marraskuussa. Ominaisuuden hyödyntäminen jääneekin useimmilta tässä vaiheessa lähinnä haaveeksi minimaalisen tuen vuoksi, mutta tulevaisuudessa Car Moden kaltaisten tekniikoiden toivoisi yleistyvän.

Car Mode perustuu MirrorLink-teknologiaan, joka siis aiemmin tunnettiin Terminal Modena. Tekniikka on avoin kaikille auto- ja matkapuhelinvalmistajille.

Teknologian ansiota käyttäjä voi hallita puhelimensa keskeisimpiä toimintoja suoraan auton viihdejärjestelmästä. Optimoitu käyttöliittymä helpottaa ominaisuuksien, kuten navigoinnin, musiikkisoittimen ja puhelintoiminnon hyödyntämistä ajon aikana.

Lähteet: Nokia Conversations & Alpine [PDF]

3 kommenttia

  1. kohta 2:24 – Täytyy ihmetellä, että kun on noin iso näyttö käytössä, niin miksi nuo luurin kuvat ovat noin pieniä ja noin lähellä toisiaan.

    Samassa näytössä esim. puhelunkesto järjettömän suurella … kuka kaipaa tietoa kuinka kauan puhelu on ollut yhdistetty.

  2. Pelkästään Alpinen yhdelle mallille? Hohhoijaaa….

    Kiitos mutta ei kiitos.

Kommentointi on suljettu!