Meegon seuraava askel – Tizen

Meego sai kuoliniskunsa projektin verkkosivuilla julkistetun jäähyväiskirjeen myötä. Meegon seuraava askel on Tizen, jonka kehittämisestä tulevat vastaamaan Intel ja Samsung. Kyseessä on avoimeen lähdekoodiin perustuva mobiilikäyttöjärjestelmä, joka on tarkoitus upottaa älypuhelimiin, televisioihin ja tabletteihin. Tizenin ohjelmointirajapinnat perustuvat muun muassa HTML5-standardiin.

Meego-projektin johto rohkaisee viestissään kehittäjiä siirtymään Tizenin pariin. Uuden käyttöjärjestelmän ensimmäisen version odotetaan ilmestyvän vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä. Tizenistä voi lukea lisää projektin verkkosivuilta.

Lähde: Meego-projekti

3 kommenttia

  1. Mistä Intel löytää kiinnostusta kehitellä omaa käyttistä, kun se sai Googlen kans aikaan hyvän diilin Androidin optimoimiseks Intel-prossuille.

    Tottakai olen kiinnostunut Tizenistä, ja jos se tarjoaa aidosti avoimen ei-USA-keskeisen alustan, niin miksei. Vielä en aio kyllä alkaa odottaa mitään suuria tuolta projektilta.

  2. Loistavaa! Parempi uutinen tämä Tizen on kuin se, että MeeGo olisi jäänyt henkiin ilman kunnon taustajoukkoja. Enää harmittaa vain Nokia totaalinen pois jäänti kaikesta open sourceen liittyvästä, thanks for nothing Flop!

Kommentointi on suljettu!