HTC:n puhelimissa vakava tietoturvauhka

HTC:n puhelimista on paljastunut erittäin suuren luokan tietoturvauhka. Viimeisissä päivityksissä HTC Senseen asennetaan lokitietojen kerääjä. Millä vain sovelluksella, jolla on oikeus käyttää puhelimen Internet-yhteyttä, on oikeus tämän lokitetojen kerääjän kertyneeseen informaatioon. Eivätkä ne tiedot ole mitään pieniä.

HTC ei ole antanut tästä lokitietojen kerääjästä julkisuuteen minkäänlaisia tietoja. Tietoja kerätään kuitenkin koko puhelimesta niin paljon, että jos joku saa kyseiset tiedot käsiinsä, hänellä on mahdollisuus kopioida koko puhelin yksi yhteen. Tietoja kerätään muun muassa

  • käyttäjätunnuksista, sisältäen sähköpostiosoitteet ja synkronointistatuksen
  • viimeisimmät verkkosijainnit ja GPS-sijainnit
  • puhelinnumerot viimeisimmistä puhelulogeista
  • SMS-datatiedot, sisältäen numerot ja kryptatut viestit
  • systeemin lokitiedot
  • lisäksi paljon muita tietoja puhelimesta ja sen toiminnastsa.

Näiden tietojen keräämisen estämiseksi ei ole vielä mitään virallista tietä. Mahdollisuus on rootata puhelin, ja poistaa htcloggers.apk-tiedosto, tai odottamalla virallista HTC:n päivitystä Senseen.

Puhelimista, joihin tämä uhka vaikuttaa, ei ole vielä kertynyt paljoa tietoa. Todennäköistä on, että se vaikuttaa uudempiin HTC:n puhelimiin, joihin tämä päivitys on tullut. Esimerkkipuhelimia ovat ainakin HTC EVO 4G, EVO 3D, Thunderbolt ja mahdollisesti muitakin, kuten HTC Sensation.

Voit itse testata sen omalla HTC:n puhelimellasi lähteestä löytyvällä tiedostolla. Tämän artikkelin lopussa on YouTube-video kyseisen ohjelman asennuksesta ja toiminnasta.

HTC ei ole esittänyt vielä mitään virallista vastausta tähän tietoturvauhkaan. Tämä voi kuitenkin vaikuttaa erittäin negatiivisesti HTC:n imagoon. Toivottavasti HTC korjaa tämän puutteen mahdollisimman pian, ja edes suojaa tämän logitietojenkerääjän paremmin.

Lähde: AndroidPolice

5 kommenttia

  1. Onko tietoa, mikä HTC Sense – versio on kyseessä? Desire Zetassani on 2.1.

  2. HTC:n USA:n kansallliselle turvallisuudelle tehty lisuke.

Kommentointi on suljettu!