Sony Ericsson hylkäämässä peruspuhelimet, keskittyy älyluureihin

Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin, Xperia X10.

Hiljattain kymmenen vuotta täyttäneen Sony Ericssonin kirkkaimmat hetket mobiilimarkkinoilla ajoittuvat 2000-luvun puolenvälin tienoille. Yhtiön alamäen voidaan katsoa alkaneen ensimmäisen iPhonen aikoihin vuonna 2007, sillä Sony Ericsson ei ottanut Applen luomusta tarpeeksi vakavasti, kommentoi toimitusjohtaja Bert Nordberg Wall Street Journalin haastattelussa.

Viimeiset pari vuotta Sony Ericsson on panostanut kiihtyvällä tahdilla älypuhelimiin. Strategia jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä yhtiön aikomuksena on keskittyä täysin älyluureihin ja jättää niin sanotut peruspuhelimet pois kokonaan tuoteportfoliostaan. Älypuhelimet kattavat jo nykyiseltään 70 prosenttia Sony Ericssonin myynnistä ja Nordberg arvioikin luvun nousevan 100 prosenttiin ensi vuoden puolivälin tienoilla.

Sony Ericssonin tavoitteena on jo tovin aikaa ollut nousta markkinoiden suurimmaksi Android-valmistajaksi. Tässä se ei ole kuitenkaan onnistunut, sillä valmistajan osuus Android-luureista on 11 prosentin tuntumassa. Edellä ovat ainakin Samsung ja HTC.

Lisää Sony Ericssonin menestysvuosista markkinoilla voit lukea täältä.

Lähde: TechCrunch

1 kommentti

  1. Eipä Sony-E:n perusluurit juuri myykään muualla kuin kotimaassa. Ainakin sen verran näkee peruskapulana käytettävän Sony Erkkaa rapakon sillä puolen että tähän johtopäätökseen on helppo yhtyä.

    S-E:n ”Make or break” on myös pitkälti kiinni älypuhelimien suosiosta, joten miksi rasittaa systeemiä peruspuhelimien ylläpidolla. Kohta maailmalla on tarpeeksi peruspuhelinvalmistajia (Nokia, Huawei, ZTE … ). 🙂

    S-E:n viimeaikainen kirjo älypuhelin valikoimissa on ollut todella piristävää.

Kommentointi on suljettu!