Applelta iPhone 4S


Apple julkisti tänään uusimman puhelimensa, iPhone 4S:n. Puhelimessa on tuplaydin A5-prosessori, iOS 5 ja sama tehokas näytönohjain kuin iPad 2:ssa. Ulkokuori ei ole muuttunut edellisestä mallista. Apple esitteli myös puheohjauksen, joka ei toistaiseksi tue Suomen kieltä. iPhone 4S siirtyy malliston lippulaivaksi iPhone 4:n ja 3GS:n jäädessä myös edelleen mallistoon halvempaan hintaan. Puhelin saapuu Suomeen 28. lokakuuta.

Lähde: Engadget

12 kommenttia

 1. Booring… Täällä odoteltiin jotai uutta. Nyt on tullu samaa kamaa monta vuotta peräkkäin. iPhone 5 saa tulla vähän haipakkaa ja kunnon uudistuksilla.

  Pitkää katsastaa Nokian WP ja Googlen tilaisuus, ennen kun uuden luurin hankkii.

  Max

 2. Apple ei näin… Olisitte pistäneet nyt edes isomman näytön, mutta kun ei… No, ainakin Nokian WP-puhelimilla on paremmat lähtökohdat.

 3. Todellinen pettymys!! Melkein puolitoista vuotta edellisestä ja ulkoisesti ei mitään muutoksia, sama näyttö sama rakenne… Sentään antennia parannettu jotta sillä voi ehkä jopa puhua… Ja silti tämä tulee menemään kaupaksi kun applen fanit tulevat sitä ostamaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta en usko, valitettavasti…

  1. Tämä tulee myymään koska tavalliset ihmiset tulevat ostamaan tätä, toki myös applefanit, mutta ensisijaisesti tavalliset ihmiset. Se on monille kauhean vaikea ymmärtää, että iPhone on suunnattu tavallisille ihmisille joiden markkinat on valtavat. iPhone on koko perheen luuri. Apple ei yritä tehdä luuria meille tekniikkaihmisille , kaikki sen tekemät ratkaisut perustuu siihen, että tavallinen ihminen voi hyödyntää tekniikkaa mahdollisimman monipuolisesti ja helposti ja tämä vain vahvistui eilisen keynoten katsottua.

   Myöskin se, että Apple piti näyttökoon samana viä Applen siihen tilanteeseen, että kilpailua samanakoisista luureista ei juurikaan ole, kun lähes jokainen kaupan luuri on nykyään näitä jättiluureja. Siellä kilpailu olisi ollu paljon kovempaa ja myynti ei voisi ikinä yltää siihen mihin se tulee nyt yltämään.

 4. Lähtikö se innovaatio tökkiin näin äkkiä Jobsin perässä(?). :-/

 5. Ja nyt alkoi iPhone 5:n odottaminen. Milloinka valokuvia uudesta luurista alkaa julkisuuteen tihkumaan.

 6. Ihan riittävä uudistus. Hauskaa kuinka aina maristaan kuinka iPhone on pettymys. iOs kun toimi jo 3GS versiossa niin hyvin että parempia speksejä ei yksinkertaisesti tarvita. Isompi näyttö olis ollut kyllä omaankín mieleen. Tämäkin malli saa todennäköisesti tyytyväisimmät ostajat ja parhaat arvostelut.

  1. Vastaat itse omaan kysymykseesi.

   ”Hauskaa kuinka aina maristaan kuinka iPhone on pettymys. iOs kun toimi jo 3GS versiossa niin hyvin että parempia speksejä ei yksinkertaisesti tarvita.”

   Parempia speksejä ei yksinkertaisesti tarvita ja tällä kertaa saatiin juurikin vain parempia speksejä. Eli rautapäivitys oli turha.

   1. No ei toi nyt kyllä pidä yhtään paikkaansa, Katso iPad 1 vs iPad 2 videot niin näet että kyllä ne speksit merkkaa, Kyllä se iPad 2 vaan tekee kaiken nopeammin, tulevaisuudessa tuplaydin ja kasvaneet tehot auttaa sovelluskehittäjiä kehittämään taas mitä näyttävempiä juttuja (tästä esimerkkinä keynotessa demottu infinity blade 2). Myös sirin nopea toimiminen vaatii tehokkaan luurin. Mitä nopeampi luuri sitä nopeammin siri toimii, jos siri toimii nopeasti se voi olla hitti, jos se olisi hidas hakemaan sitä tietoa ei siitä olisi mitään hyötyä. Nyt eilisen keynoten perusteella siri esim hakee tiedon kuin tiedon todella vikkelään. Sitten uusi kamera näyttää ainakin samplekuvien perusteella todella hyvältä: http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/camera.html Tuolta sivun alalaidasta kuvia.

    Myös se että kamera napsaisee ensimmäisen kuvan 1,1 sekunnissa on todella nopeaa jos ottaa 2 kuvaa se lisää vain 0,5 sek. Esim tähän samaan operaatioon galaxy s2:lla menee 3,8 sek vs iPhone 1,5sek.

    Samoin kasvanut teho hyödyntää videokuvauksessa käytettävää kuvanvakausta.

    Uuden iPhonen väitetään lataavan nettisivut 2 kertaa nopeammin, luuri sai myös puolet nopeamman yhteyden, eli jatkossa voi ladata netistä paljon nopeammin jos nettikaistaa vaan riittää.

    Uusi iPhone sai myös iPad 2:sta tutun airplay mirroring ominaisuuden, eli voi langattomasti pelata vaikka pelejä telkkarista jos omistaa Appletv:n.

    Kyllähän toi uus iPhone on sisältä vaan todella tehokas pakkaus minkä edut varmasti näkyy kun laitteita aletaan käyttämään. Ainoa mitä jäätiin kaipaamaan oli hiukan isompi näyttö ja uusi kotelo.

    Uskon, että todella moni 3gs ostaja tulee tuon ostamaan, niille tuo tarjoaa paljon uutta hyvää. Sen sijaan jos olisin nelosen omistaja en tuota ostaisi. Samoin jos omistaisin ekan iPadin en ostaisi kakkosta. Ei näitä laitteita joka vuosi tarvi päivittää 🙂 Kahden vuoden sykleissä saa paljon enemmän uutta.

 7. Noniin alkohan se kasvu ahdistamaan myös applea. Ei olekkaan enään niin helppoa olla luova ja innovatiivinen edes vuoden välein kuin alkuunsa. Ihmisen kyvyllä keksiä uutta on rajansa. Tämä applen kehityksen pysähtyminen on vain todiste siitä ettei applella ole mitään yli-ihmisiä töissä.

 8. Saattahan se myydä kuin häkä, mutta pettymys silti.

 9. Innovointi loppui siihen, kun patenttivaras joutui myötäilemään muille.

Kommentointi on suljettu!