Tällainen on uusi Nokia Tune

Kaikki varmaan tietävät legendaarisen Nokia Tune -soittoäänen ja sen useat eri variaatiot, jotka ovat olleet erottamaton osa suomalaisen matkapuhelinvalmistajan luureja. Pian luvassa on jäälleen uusi versio Nokian tunnetusta soittoäänestä, sillä yhtiö on julkaissut voittajan 5. syyskuuta käynnistämälleen kilpailulle, jonka tarkoituksena oli kehittää tuore variaatio Nokia Tunesta. Uusi soittoääni on kuunneltavissa tästä.

Voittajaksi kilpailusta valikoitui 22-vuotias, Milanon lähistöllä asustelava Valerio Alessando Sizzi. Valerion säveltämä soittoääni päihitti 6200 muuta ehdokasta, keräsi Facebookissa liki tuhat tykkäystä ja voitti näin 10 000 dollarin pääpalkinnon. Soittoääni tullaan ennakkolataamaan yli sataan miljoonaan Nokian puhelimeen.

Valerion kertoo valinneensa teoksensa tyylisuunnaksi dubstepin, joka on eräs elektronisen musiikin alalajeista.

Tein dubstep-version Nokia Tunesta, koska tyylisuunta on viime vuosina saavuttanut massiivisen suosion. Ajattelin, että viileä, vähän pirskahteleva versio houkuttelisi nuoria asiakkaita.

Voittaneen soittoäänen valitsi Nokian Sound Design Manager Tapio Hakanen ja hänen seitsemänhenkinen tuomaristonsa, johon kuului joukko alan kunnioitetuimpia nimiä. Mukana olivat mm. Kai Bronner, yksi Audio Branding Academyn perustajista; Julian Treasure, joka tunnetaan TED Talks -esiintymisistään ja kirjastaan ‘Sound Business’; ja Mark Dewings, SoundCloudin Brand and Marketing Communications -osaston johtaja. Raatiin kuului myös Nokian muotoilujohtaja Marko Ahtisaari.

Lähde: Nokia Ääni

18 kommenttia

 1. Voi jees……. oikeasti, 10000 euroa?

  Mutta eihän tämä siis tule Nokian viralliseksi tunnariksi, eihän.. eihän?

  1. Ei todellakaan.
   Nokian vanha tunnari on edelleen default, mutta tämä löytyy myös.

   Voi olla että käyttävät mainoksissa, mutta ken tietää.

 2. Kyllä se varmaan niin on. Mutta varmaan ei tää ole ku ehkä muutaman vuoden nokian tunnarina ja sitte se taas muttuu.

 3. ”Valerion kertoo valinneensa teoksensa tyylisuunnaksi dubstepin, joka on eräs elektronisen musiikin alalajeista.”
  No just joo. Keski-ikäiset läskimahat on päättänyt, että tää on nyt hip.

 4. Nojoo on tämä varmasti paras kilpailun muista ehdokkaista. Kuuntelin muita ehdokkaita varmaan parisenkymmentä ja totesin tason olevan aika alhainen.

  Itse olisin halunnut että koko pimputus menee täysin uusiksi, tuo on niin kulunut melodiapätkä jo.

 5. Kaikki perheenjäsenet, myös teinit ja lapset, sanoivat, että hyi laita äkkiä pois tuo kamala meteli! Sopii korkeintaan soittoääneksi, kun joku puhelinmyyjä soittaa. Se iskostaisi valmiiksi kielteisiä ajatuksia, ettei lankea mihinkään tarjoukseen.

 6. Tuohan oli erittäin onnistunut dubstep-sovitus. Mitä täällä nyt taas maristaan?

 7. Onko tässä sitten tultu vanhaks vai mitä, mutta tämä oli jotain aivan hirveää! Sitä olis voinu vaikka vähän elävoittää tehosteilla! Nyt meinas kuulla jopa sekunnin ajan melodiaa, ennenkuin tuli taas joku ”tata tata swiik swiik dumb dumb”.

  En tiedä miltähän tämä kuullostaisi jos se olisi Apple -tune ja soisi iPhonesta! (anteeksi provosoiva huumoriheitto ;D)

 8. Ihan hyvä pimputus, mutta ei tämä soittoääneksi sovi. Ei tota jatkuvasti jaksaisi kuunnella.

 9. Ihan hirveetä sontaa!! Ihan sama vaikka kuinka kunnioittaa jotain tyylisuuntaa mutta soittoääneksi ihan kauhe…kuten pääasiallisesti kommenteistakin voi päätellä!

 10. En itsekään jaksaisi tätä soittoäänenä pitää, mutta omassa genressään tää on ihan onnistunut sovitus, niinkuin tuossa joku ylempänä mainitsi. Vanhempien ihmisten, ja ehkä vielä eritoten suomalaisen yleisön korviin tämä voi ymmärrettävästi kuulostaa meteliltä, mutta uskokaa tai älkää niin tämäntyylinen dubstep on maailmalla tällä hetkellä kovaa huutoa. Nokia haluaa mitä ilmeisemmin nuorentaa ilmettään ja vedota siihen yleisöön joka on kasvanut älypuhelimien kanssa, ja tämäntapainen musiikki on siihen oiva veto.

 11. Tämähän kolahti ja kovaan. Kevyesti paras vaihtoehto noista ’finalisteista’. Kaikki varmasti osaa vaihtaa sitä soittoääntä ettei sitä kannata pelihousuja repiä jos ei omaa makuhermoa miellytä.

 12. Se orkesteriversio oli hieno. Jotenki aidolta kuulosti 😀

 13. voisin sulle kertoo. tää on todella huono, ei oo tälle vertaa. Tää on todella huonoa vuosikertaa.

Kommentointi on suljettu!