Navigonilta verkkoriippumaton navigointisovellus Windows Phonelle

Navigointiratkaisuista tunnettu Navigon on tuonut muilta älypuhelinalustoilta tutun navigointisovelluksensa saataville Windows Phone -käyttöjärjestelmälle. Sovellus vaatii toimiakseen Windows Phone 7.5 -version, joka myös Mangona tunnetaan. NAVIGON for Windows Phone 7 on ladattavissa Marketplace-ohjelmistokaupasta Euroopan karttojen kera alennettuun 62,49 euron hintaan (norm. 89,99).

Navigon kehuu sovellustaan ensimmäiseksi verkkoriippumattomaksi navigointiratkaisuksi Windows Phone -alustalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki navigointiin tarvittava data on ladattuna puhelimeen, jolloin reittiopastus toimii myös täysin ilman verkkoyhteyttä.

Yhtiö on pyrkinyt integroimaan sovelluksensa osaksi Windows Phone -alustaa. Käyttäjä voi esimerkiksi navigoida suoraan osoitekirjasta löytyvään kohteeseen, jonka ansiosta vältytään turhalta näpyttelyltä. Sovelluksen tarjontaan kuuluvat myös kaista-avustin, liikennetiedot ja älykäs osoitekenttä, joka tunnistaa katuosoitteet automaattisesti niitä kirjoitettaessa.

Autonavigoinnin lisäksi sovellus tarjoaa mahdollisuuden myös kävelynavigointiin. Mukana on lisäksi Reality Scanner -ominaisuus, joka näyttää näköpiirissä olevan alueen nähtävyydet suoraan älypuhelimen kameranäytössä.