Sony Ericsson toimittanut 22 miljoonaa Android-puhelinta

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson ilmoittaa toimittaneensa markkinoille kaikkiaan 22 miljoonaa Android-pohjaista älypuhelinta. Yhtiön Xperia-sarjan Android-puhelimet kattavat jo kaikkiaan 80 prosenttia Sony Ericssonin myynnistä. Ensi vuoden aikana Sony Ericsson aikoo siirtää koko tuoteportfolionsa älypuhelimiin ja jättää niin sanotut perusluurit valikoimista kokonaan pois.

Sony Ericsson on jo pitkään puhunut tavoitteestaan nousta suurimmaksi Android-valmistajaksi, mutta Googlen tuoreeltaan julkaisemat Android-aktivointiluvut osoittavat, että yhtiöllä on vielä paljon tehtävää. Google on nimittäin kertonut aktivoineensa 190 miljoonaa Android-laitetta maailmanlaajuisesti. Prosentteina katsottuna Sony Ericssonin 22 miljoonaa laitetta oikeuttaa hieman reiluun 11 prosentin osuuteen. Jos laskutavaksi otetaan vain älypuhelimet, voidaan Sony Ericssonin osuuden arvella kuitenkin olevan aavistuksen suurempi. Googlen luvut kun sisältänevät myös muun muassa Android-pohjaiset taulutietokoneet.

Kannattavuuttaan Sony Ericsson onnistui kohentamaan kolmannen vuosineljänneksen aikana, vaikka nettotulos jäikin nollaan. Se on kuitenkin huhti-kesäkuun tilannetta parempi, jolloin yhtiön tulos oli 50 miljoonaa euroa miinuksella.

Lähteet: Sony Ericsson & TNW