iPhone 4S ensimmäinen puhelin Bluetooth 4.0 -tuella

Applen uuden sukupolven iPhone on markkinoiden ensimmäinen puhelin, joka tukee Bluetooth-teknologian uutta 4.0-standardia. Aiheesta on puhuttu vähän ja jostain syystä edes Apple ei ole ottanut sitä esille hehkuttaessaan iPhone 4S:n rautauudistuksia. Syy lienee Bluetooth 4.0 -laitteiden lähes olematon määrä markkinoilla, mutta Applella saattaa hyvinkin olla teknologialle hyödyntämiskohteita, sillä tuki tekniikalle löytyy muun muassa MacBook Air -kannettavan tuoreimmasta painoksesta.

Bluetooth 4.0:n keskeisimpiin parannuksiin aiempiin versioihin nähden kuuluu pienempi virrankulutus. Ominaisuutta kutsutaan nimellä Bluetooth low energy. Sen ansiosta Bluetooth-tekniikka voidaan ottaa osaksi useita eri laitteita, joissa virtaa ei ole tarjolla suuria määriä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi erilaiset liikuntaa tukevat laitteet, kuten askel- ja sykemittarit.

Apple tuskin on lisännyt tukea Bluetooth 4.0:lle ilman syytä, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka yhtiö sitä aikoo hyödyntää. Mahdollisesti sen potentiaali nousee esille vasta seuraavassa merkittävässä iOS-päivityksessä.

Lähteet: Apple, CNet & ZDNet