Katsaus Android 4.0 Ice Cream Sandwichin keskeisiin uudistuksiin

Samsung Galaxy Nexus -puhelimen yhteydessä esitelty Android 4.0 -käyttöjärjestelmä tarjoaa laajan paketin uudistuksia Googlen mobiilialustaan erityisesti älypuhelinten näkökulmasta. Sen käyttöliittymä on kokenut suuren mullistuksen, jonka lisäksi mukaan on saatu uusia ominaisuuksia kuten NFC:tä hyödyntävä Android Beam sekä Face Unlock, joka mahdollistaa puhelimen näyttölukon poistamisen käyttäjän kasvoilla.

Käyttöliittymää Android 4.0:ssa on viilattu alustan tablet-version suuntaan. Yleisilme koostuu tummista sävyistä ja uudesta ROBOTO-fontista, joka on Googlen mukaan eräs Ice Cream Sandwichin keskeisimmistä design-elementeistä. Käyttöliittymä on lisäksi suunniteltu niin, että laitteiden etupaneelissa ei ole tarvetta pakollisille painikkeille.

Nelosversio tuo mukanaan laajemman lukitusnäkymän, joka mahdollistaa muun muassa kameraan loikkaamisen sekä musiikkisoittimen hallinnoinnin. Osa alustaa ovat myös kooltaan muunneltavat minisovellukset, jotka helpottavat entisestään Android-luurien personointia.

Kansioiden luominen on Android 4.0:ssa selvästi aiempaa helpompaa. Nyt käyttäjä voi yksinkertaisesti latoa sovelluksien toisien päälle luodakseen kansioita.

Moniajosta on tehty Ice Cream Sandwichissä visuaalisempaa. Moniajonäkymä tuo esille näyttävän listan avoimista sovelluksista pienoiskuvan kera. Niiden avulla sovelluksesta toiseen loikkaaminen on helppoa ja nopeaa.

Kamerasovellukseen Googlen on lisännyt hauskuuttavia efektejä, joita voidaan hyödyntää videokuvauksessa.

Älypuhelimissa keskeiseen rooliin noussutta verkkoselainta on paranneltu laajasti. Erityisesti suorituskyvyssä on tapahtunut loikka, sillä Googlen mukaan Android 4.0:n selain on Android 2.3:aa peräti 220 prosenttia nopeampi V8 Benchmark Suite -testissä. Mittaus suoritettiin Nexus S -puhelimella.

dataliikenteen hallinta helpottuu Android 4.0:ssa merkittävästi. Alusta sisältää kattavan paneelin, josta nähdään kulutettu data WiFi- ja matkapuhelinverkossa sekä jaoteltuna sovellusten kesken.

Lähteet: This is My Next & Android Developers

3 kommenttia

  1. Olisin odottanut joitain kuvia uudesta käyttöliittymästä. Videoita ei jaksa katsoa koska kaiken on kuitenkin nähnyt jo miljoonissa aijemmissa kosketusnäyttöpuhelinkatsauksissa.

    1. Tiedätkö tuleeko tuo päivitys olemaan saatavilla Samsung Galaxy S Plussalle?

  2. Milloin tulee LG p920:lle tämä kyseinen päivitys? Ja ladata voi varmaan LG:n sivuilta?

Kommentointi on suljettu!