Nokia Lumia 800 yhdistää Windows Phonen kaarevaan kosketusnäyttöön

Suomalainen Nokia on tänään esitellyt Nokia World 2011 -tapahtumassa ensimmäisen Windows Phone -pohjaisen älypuhelimensa, joka kantaa nimeä Lumia 800. Se tuo mukanaan N9-mallista tutun polykarbonaatista valmistetun kuoren ja kaarevan näytön, joka perustuu AMOLED ClearBlack -teknologiaan.

Uuden Windows Phone -luurin jouhevuudesta huolehtivat 1,4 gigahertsin suoritin ja 512 MB:tä RAM-muistia. Puhelin sisältää 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 25 gigatavua ilmaista verkkotilaa SkyDrive-palvelussa, jonne käyttäjä voi tallentaa muun muassa kuvia ja musiikkia.

Nokia Lumia 800:n kaareva kosketusnäyttö on kooltaan 3,7 tuumaa ja se kykenee 800 x 480 pikselin tarkkuuteen. Laitteen taakse Nokia on tuttuun tyyliinsä sijoittanut Carl Zeiss -optiikalla varustetun kameran (f2.2), jonka tarkkuus on kahdeksan megapikseliä. Hämärässä kuvaamista helpottamassa on LED-kaksoissalama. Ominaisuuksiin lukeutuu myös jatkuva automaattitarkennus.

Suomalaisvalmistaja toimittaa Lumia 800:n ja muiden Windows Phone -laitteidensa mukana karttapalvelun, joka kattaa muun muassa ääniohjaavan autonavigoinnin. Nokia Drive sisältää autokäyttöön optimoidun käyttöliittymän, joka toimii vaakatasossa.

Nokia Lumia 800:n muita keskeisiä teknisiä ominaisuuksia ovat HSDPA 14,4 mbps, HSUPA 5,76 mbps, WiFi b/g/n, Bluetooth ja A-GPS.’

Kooltaan uutuus on 116,5 x 61,2 x 12,1 millimetriä ja se painaa 142 grammaa.

Nokia Lumia 800 -älypuhelimen toimitukset käynnistyvät marraskuussa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Myöhemmin kuluvana vuonna uutuus nähdään kaupoissa myös Hongkongissa, Intiassa, Venäjällä, Singaporessa ja Taiwanissa. Puhelimen saatavuus laajenee muille markkinoille vuoden 2012 alussa.

27 kommenttia

 1. Erottuminen muista ei tarkoita, että pitää puukottaa käyttistä. Muotoilun ja opastavan navigoinin puolesta Nokia erottuu muista.

  Ilmeisesti löytyy vielä muitakin erottuvia asioita kunhan asiasta kuullaan lisää.

 2. no muotoilunkin osaltahan tää on suora kopio N9:stä – toki siis Nokian omasta kännystä

  1. Kuinkahan kauan menee, ennenkuin joku onnistuu asentamaan Meegon Windowsin tilalle näihin uusiin Nokialaisiin ? Eihän siitä sinänsä mitään hyötyä ole, koska M$ joka tapauksessa ottaa lisenssimaksunsa.

 3. kyll erottominen muista tarkoittais ainakin esim käyttöliittymän erilaisuuttaa muiden valmistajien wp-luueista. Mutt ei edes se eroa miteskään

 4. Harmillista kun N9:n kuoret piti raiskata Windowsilla 🙁

 5. Meikän seuraava puhelin takuuvarmasti. Aivan mahtavan näköinen ja hyvä käyttis sisällä. Juuri sitä mitä odotin, ja hintakin on sopiva. Kamerakin taitaa olla aika bueno f 2.2.

 6. En pelaa xboksissa, en käytä FB:tä, mitä uutta tämä nyt tarjosi? -Ei yhtään mitään.

 7. Helvetti nyt vihdoinkin tuli, toi on aivan pakko ostaa. Kaikki iOS ja Android luurit jää kakkoseksi.

 8. Missä on NFC ja etukamera? Jees, ei tuu tähän talouteen.

  1. Tarvitsetko tosiaan niitä? Itseäni ei voisi mahdollisesti vähempää kiinnostaa. Vaihdan nuo ominaisuudet mielelläni pienempään hintaan, joka laitteessa on.

  2. Meitsille: NFC on mahdollista saada puhelimiin jälkiasennettuna erityisten SIM- tai microSD-korttien avulla. Joo muakin kyllä hieman harmittaa tuo etukameran puuttuminen..

 9. Tää ois hyvä luuri, voipi olla että mun seuraava 😉
  Etukameraa en oo ikinä ite tarvinnut, ja NFCkään ei oo mulle välttämätön. Tykkään muuten ihan hirveesti, että tässä on toi kameranäppäin, mikä N9 puuttuu! 😀
  Ainoo mikä ärsyttää on se, että ei tuu ensijouluun mennessä suomeen. Olisi ollut aika täydellinen joululahja, vaan ei jos ei..

  1. Itsellä on E7. Seuraava hankinta tulee olemaan joku mummupuhelin isoilla näppäimillä ja selkeällä mv näytöllä. Näytöltä pläästittävä on todellinen riesa, kun oleellisinta on _puhelimella_ soittaminen ja vastaaminen, mahdollisesti vielä rukkaset kädessä tilanteessa, jossa ei voi keskittyä näytön tihrustamiseen.
   Vanha totuus: -”Jos haluat halvan ja hyvän, joudut ostamaan kaksi” on muuntunut muotoon: -”jos haluat web-puhelimen ja harrastepuhelimen, joudut hankkimaan kaksi ja työpuhelimeksi pomo antaa kolmannen”

 10. odotin kyllä, että nokia esittelisi vihdoin ja viimein kilpailukykyisen lippulaivatuotteensa!

  täytyy varmaan odottaa vuoden 2012 puolelle… jos silloinkaan.

  t. osakkeenomistaja

 11. Mielenkiinnolla on kyllä julkaisua odoteltu.
  Tällä hetkellä taskusta löytyy Samsungin Galaxy S2, mutta kunhan puhelin saapuu Suomen markkinoille ja pääsee kokeilemaan käytössä, niin katsomma sitten uudemman kerran.

  Ensivaikutelma on kuitenkin repäisevä ja ominaisuudet kuulostavat lupaavilta, mm. Nokia Drive. Vahvasti harkintaan ainakin, jossei hankintaankin.

 12. menee huuruun kun osakkeenomistajan on aina pakko heittää ”t. osakkeenomistaja” joka vitun kommentin perään. terveppä terve vaan!! siel on kuitenki joku 12v jätkä muna pystys veistelee..

  t. terveisin teuvo

 13. Kyllä on alentavaa nähdä videolta, että suomalaiset eivät kelpaa enää edes omassa maassaan esittelemään Salon tehtaan tuotantoa, kuten Lumia 800 tapauksessa 26 lokakuuta on :

 14. Menisi takuuvarmasti hankintaan, jos ei olisi jo keväällä tullut hankittua iPhone ja kesällä iPad. Ei voi Nokiaa kyllä syyttää, Micrsoftin hidasteluthan tuossa on syynä.

 15. No johan on hemmetti. Ensin te sanotte, ettei kukaan etukameralla tee mitään ja sitten kun se puuttuu, valitatte siitä. Mitä helvettiä te sitten olette purnanneet jatkuvasti Nokiaa kaiken aikaa?!

  Onneksi minulla on valinnanvaraa. Taidan ottaa mieluummin N9 Harmattanin. Sitten kun tulee se seuraava luuri Apollolla, niin sitten hankin, jos etukameraa on olemassa.

 16. Joo, kuten kommentoijat on sanonut: tässä ei ole mitään muuta mikä erottaa muista WP puhelimista kuin tuo karttapalvelu. Ja sitten vielä tuo erittäin rajoitettu julkaisuaikataulu. Ja vuoden 2012 puolella ton puhelimen tekniikka alkaa jo olemaan wanhaa kun se saapuu Yhdysvaltoihin. Niin ja mikä on tää 16GB sisäinen tallennnustila…

 17. Juu ihan perus luuriltahan tämä näyttää. Muotoilu on kyllä hyvää, mutta ei paljoa eroa muista markinnoilla olevista. No eroaa sillä että ohjelmavalikoima on vielä onnettoman pieni, vaikka tähän vaihdettiin juuri sen takia että saadaan se mullistava ekosysteemi.
  Tuntuu siltä että N9:ssä on enemmäm sitä ”wow efektiä” joka vetoaa kuluttajiin. Siinä käyttis sentäs eroittui joukosta.
  Ei tule Nokia saamaan takaisin markkinaosuuttaan näillä eväillä…

 18. Lumiassa on ilmainen navigointi ja näppärä Mix Radio, jolloin iso(?) osa käyttäjistä voi unohtaa maksullisen Spotifyn. Lisää palveluita on tulossa…

  Lisäksi design on tosin sama kuin N9:ssä, mutta N9 ei ole saatavilla kaikilla markkinoilla. Suomalaisillahan on se etu, että on sekä MeeGo että Windows Phone. Voi valita.

  Kameranäppäin on ”pakollinen” WP:ssä, koska kuva pitää pystyä ottamaan 4 sekunnissa napin painalluksesta vaikka lukitussa puhelimessa.

  Kannattaa kokeilla itse WP:tä, niin näkee, että onko se itselleen sopiva vai ei.

  VESKU

Kommentointi on suljettu!