Nokialta uutuuksia kehittyville markkinoille: Asha 200, Asha 201, Asha 300 ja Asha 303

Kahden Windows Phone -puhelimen (Lumia 710 ja Lumia 800) lisäksi Nokia esitteli tänään myös neljä Series 40 -alustalle rakennettua uutuutta. Ne suuntautuvat erityisesti kehittyville markkinoille, pyrkien tarjoamaan parhaan mahdollisen käyttökokemuksen seuraavalla miljardille uudelle matkapuhelinkäyttäjälle. Uutuuksissa keskeisessä osassa ovat verkkopalvelut, kolmansien osapuolien sovellustarjonta, edullinen hinta sekä paikalliset palvelut.

Nokia Asha 200 on kahdella SIM-paikalla paketoitu QWERTY-puhelin. Sen sisältämän Easy Swap -toiminnon ansiosta SIM-korttien välillä voi vaihdella ilman että luuria tarvitsee sammuttaa. Puhelin tarjoaa 2,4 tuuman näytön (240×320), GPRS-yhteydet, Bluetooth 2.1:n, microSD-muistikorttipaikan, FM-radion ja kahden megapikselin kameran. Erityismaininnan ansaitsevat 52 tunnin musiikintoisto yhdellä latauksella ja 888 tunnin valmiusaika. Asha 200 saapuu markkinoille loppuvuodesta 60 euron verottomalla hinnalla. Sisarmalli Asha 201, joka ei sisällä kahta SIM-paikkaa, nähdään kaupoissa ensi vuoden alussa 60 euron verottomaan hintaan.

Perinteisen näppäimistön nimeen vaaliville Nokialta on tulossa Asha 300. Sen sisällä jyskyttää gigahertsin suoritin. Puhelimen 2,4 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö kykenee 240 x 320 pikselin tarkkuuteen. Puhelin tukee 3G-yhteyksiä, sisältää viiden megapikselin kameran ja saapuu markkinoille loppuvuodesta. Sen veroton myyntihinta on 85 euroa.

Nelikon viimeinen puhelin tunnetaan nimellä Nokia Asha 303. Puhelin on varustettu kompaktilla QWERTY-näppäimistöllä ja 2,6 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä. Mukana on gigahertsin suoritin ja 3G-yhteydet sekä WiFi. Takana koreilee 3,2 megapikselin kamera. Uutuus saapuu myyntiin vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä. Veroton myyntihinta on 115 euroa.

5 kommenttia

 1. Siis minkä takia nokia edes tuo markkinoille series 40 puhelimia??? Miksi he eivät tee enemmän anna puhelimia. Series 40 alkaa olla jo aika vanha.

  1. No minä en ainakaan löydä S40:stä juuri mitään vikaa. Kevyt, vakaa ja melko nopeakin (riippuu tietysti aina raudasta). Sanoisin jopa, että moniajoa vaille älypuhelinkäyttis.

   Uskon kyllä, että Nokia tuokin siihen moniajon, jos tuki QT-sovelluksille saadaan S40:lle. Tai sitten peruspuhelimissa siirrytään pian Meltemiin.

   1. Jos Nokia nyt siihen sitten toisi moniajon niin eikö se merkitsisi koko puhelimen vaihtoa??

 2. Unohdatte, että juuri alasegmentin luurit alkavat saamaan muutoksia ja se muodostaa kovan sanan halvoista luureista kehittyville maille, jotka sitä kaipaavat. Tämä taas kerää vielä enemmän potentiaalisuutta kuin jotkut androidit tai halpis-iPhonesit, mihin ihmiset eivät takuulla ole tyytyväisiä.

 3. Asha? Selvästi Intian markkinoille. Mutta kylläpä jaksavat tuota tupla simiä mainostaa jotenkin ihmeellisenä ”Easy SIM” ominaisuutena. Noitahan on täällä kehittyvillä markkinoilla pilvin pimein. Kiinalaisista merkeistä Samsungiin ja LG:hen.

Kommentointi on suljettu!