Sony ostaa Sony Ericssonin

Sonyn ja Ericssonin yhteistyö matkapuhelinmarkkinoilla on tulossa päätökseen, kertoo talousjulkaisu Reuters. Yhtiöt aloittivat yhteisen taipaleensa kymmenen vuotta sitten, mutta eivät ole viime vuosina kyenneet pärjäämään koventuvassa kilpailussa, vaan Sony Ericsson on joutunut lähinnä tyytymään markkinoiden rippeisiin.

”Pystymme kiihtyvästi ja laajemmin tarjoamaan kuluttajille älypuhelimia, kannettavia tietokoneita, tabletteja ja televisioita, jotka integroituvat vaivattomasti yhteen ja avaavat uusia viihdekokemuksia”, kommentoi kauppaa Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer.

Ericsson saa japanilaisjätiltä 1,05 miljardia euroa luovuttaessaan Sonylle 50 prosentin osuutensa yhtiöstä.

Lisää tietoa Sony Ericssonin historiasta voit lukea julkaisemastamme artikkelista.

Lähde: Reuters

6 kommenttia

 1. Ihmettelin jo et nyt meni kyllä pirun halvalla ja oli pakko katsoa sama uutinen muualta ja miljardistihan oli kyse eikä miljoonasta.

  1. Ooops, pistetään virhe lomatunnelman piikkiin. 😀 Nyt kuitekin korjattu. 🙂

 2. Mitkähän ovat tämän kaupan seuraamukset?

  Lisää rahaa älypuhelimien kehittämiseen? Vain tabletteja ja muita multimedialaitteita ja niiden oheistarvikkeita? Ei puhelimia ollenkaan?

  1. Veikkaisin ainakin tiiviimpää PS-integrointia (vertaa WP ja XBox). Varmasti tulevaisuudesa nähdään vahvasti Sonyn muihin tuoteissiin integroituvia puhelimia. Ehkä yhtiöltä on luvassa pilvipalvelu, joka tuo tablettien, puhelinten ja tietokoneiden multimediasisällön televisioihin jne. Jotain tämän kaltaista itse odottaisin.

 3. Haaveilua olis: Sony + Tizen = Awesome!

  Nyt vois harkita hankkivansa, ku ei oo enää ruotsalaiset mukana, sen verran naapurivihaa 😛

Kommentointi on suljettu!