Adobe lopettaa mobiili-Flashin kehittämisen

Adoben kehittämä Flash-teknologia on tulossa tiensä päähän mobiililaitteiden osalta. Yhtiö ilmoitti tänään, että se ei tule enää kehittämään Flashistä uusia versioita mobiililaitteille. Viimeiseksi julkaisuksi jää Flash Player 11.1 Android-laitteille ja BlackBerryn PlayBook-tabletille. Jatkossa nähdään korkeintaan kriittiseksi luokiteltuja bugikorjauksia sekä tietoturvapäivityksiä.

Ohjelmistotalo keskittyy jatkossa panostamaan HTML5-standardiin, jota keskeisimmät mobiilialustat tukevat laajasti. Adobe näkee sen tulevaisuudessa parhaimpana keinona kehittää sisältöä mobiiliselaimille alustariippumattomuutensa ansiosta.

Adobe aikoo kuitenkin edelleen jatkaa AIR-teknologian kehittämistä. Sen avulla kehittäjät voivat luoda mobiilisovelluksia muun muassa Flashiä hyödyntämällä.

Lähteet: Engadget & Adobe

4 kommenttia

  1. Hyvä. Saadaan ehkä jotain mobiilialuistoille istuvampaa tilalle.
    Voivoi, mistäs android fanipojut vetää jutun juurta tämän jälkeen.

    1. No, sinä aikana kun olen omistanut android-puhelimen, olen voinut selailla sekä Flash- että HTML5-sisältöä nettisivuilla. Joten en oikein keksi, miten minä tässä millään tavalla häviäisin.

  2. Hyvä uutinen! Pian ei ole pakko ostaa
    android puhelinta, jos haluaa saada täysimittaisen selauskokemuksen.

  3. Vaikeaa on kuvitella kuka tästä ei hyödy… Yleisestiottaen fiksu päätös Adobelta. Saa nähdä oliko Apple oikeassa aikanaan kun sanoi jättävänsä flash -tuen pois. Muutos saattaa ajan myötä johtaa totaaliseen flashin katoamiseeen myös muualla. Mielenkiintoiset ovat ajat!

Kommentointi on suljettu!