MobiiliBlogin videolla: näin siirtyy kuva kahden Nokia N9:n välillä NFC-tekniikalla

Onnekseni käsiini sattui samaan aikaan kaksi Nokia N9 -puhelinta, joten pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni testaamaan paljon puhuttua NFC-tekniikkaa. Suomessa kun mobiilimaksaminen ei ole vielä käytännön tasolla, niin voidaan NFC:tä hyödyntää muun muassa tiedostojen siirtämisessä sekä puhelimen yhdistämisessä lisälaitteisiin. Iloa löytyy myös Angry Birds -faneille, sillä N9:n erikoisversio pelistä sisältää lisäkenttiä, jotka aukeavat ainoastaan kun luurilla kosketetaan toista NFC-puhelinta.

Nyt nähtävällä videolla testaamme käytännössä kuvatiedoston siirtämistä kahden N9:n välillä. Toimivuus selkeytyy parhaiten katsomalla video, joten hypätään sen pariin.

5 kommenttia

  1. ”…jotka aukeavat ainoastaan kun luurilla kosketetaan toista NFC-puhelinta.”
    Tämä ei pidä täysin paikkaansa.

    Kenttiä saa auki myös esim. Nokia C7 & N9 yhdistelmällä.
    Lisäksi esimerkiksi Nokia Play 360 kaiutin ja sirullinen passi avaa kenttiä myöskin.

  2. Vau, uskomattoman kaunis puhelin! Lähtee heti 64Gt -versio tilaukseen, kun hinta tippuu alle 600€.

  3. Mielenkiintoinen juttu! Onko tietoa, voiko tätä ominaisuutta pian käyttää Mobiilikorti-sovelluksen kanssa? Latasin sen kännykkääni vasta ja pari boonuskorttiakin. Olisi kätevä, jos voisi vilauttaa näitä kaiken maailman jäsenkortteja NFC-kännykällä.

Kommentointi on suljettu!