Kuvissa BlackBerry London ja RIM:n tuleva mobiilialusta?

Kanadalaisen RIM:n kohtalo markkinoilla muistuttaa hyvin paljon Nokiaa, sillä molemmilla on ollut hankaluuksia luoda kuluttajia kiinnostavia kosketusnäyttöpuhelimia. Molemmilla ongelmien ydin on ollut käytettävä mobiilialusta, joka ei ole taipunut tarpeeksi hyvin kosketusnäyttöpuhelimiin. Nokian ratkaisu ongelmaa on siirtyminen Windows Phone -alustaan, kun taas RIM jatkaa kiihkeästi oman käyttöjärjestelmänsä rakentamista.

Verkkoon levinnyt kuva tulevasta BlackBerry-luurista antaa ensimmäiset maistiaiset yhtiön QXN-pohjaisesta mobiilialustasta. Yllä olevassa kuvassa esiintyvän luurin nimeksi huhuillaan BlackBerry Londonia tai Coltia.

RIM julkaisi lokakuussa uuden BBX-alustan, joka vauhdittaa tulevaisuudessa valmistajan tabletteja sekä puhelimia. Yhtiö ei ole kuitenkaan tarjonnut yleisölle vielä virallisesti mitään todellisia maistiaisia BBX:stä. Ensimmäiset vuodot viittaavat joka tapauksessa siihen, että kehitys sen osalta on hyvässä vauhdissa.

Huhun mukaan kuvassa nähtävän puhelimen ominaisuuksiin kuuluisi kahden ytimen TI OMAP -suoritin, joka tikittää 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. Mukana olisi kahdeksan megapikselin kamera, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja gigan verran RAM-muistia. Puhelimen kerrotaan olevan hieman iPhone 4:ää ohuempi.

Lähde: BGR

5 kommenttia

  1. Sellainen yksityiskohta vielä, että tämä puhelin tulisi ulos vasta aikaisintaan vuoden päästä, Q3/2012.

  2. Ei meitä suomalaisia kiinnosta täällä lähes tuntematon kanadalainen puhelinmerkki, joka on softassa yhtä sulkeutunut kuin Microsoft.

  3. Kyllä kiinnostaa heti kun tulee tänne takapajulaan…

    1. Samaa mieltä. Toivoisin BBX:n olevan rautainen, sillä ainakin aikanaan Storm 2 (varmaankin jollain Bb os 5.x varustettuna) antoi kyllä toivomisen varaa. Mielestäni RIM:n olisi kyllä syytä pitää myös ne qwerty -näppäimistöt mukana, nehän ovat olleet aina BlackBerry:en valtti kautta aikain.

Kommentointi on suljettu!