Nokian ensimmäinen tabletti ensi kesänä? Pyörittää Windows 8:aa?

Windows 8:n tablet-käyttöliittymä muistuttaa Windows Phonesta.

Kuumina käyviä tablet-markkinoita hallitsee tällä hetkellä suvereenisti Apple, joka aloitti taulutietokoneiden todellisen esiinmarssin iPadillään vuonna 2010. Sen jälkeen mukaan taulutietokoneisiin ovat hypänneet muun muassa Samsung, Motorola, LG ja yksi viimeisimpänä Amazon.

Matkapuhelinjätti Nokia ei ole vielä saanut markkinoille ensimmäistäkään tablettia. Viimeisimpien tietojen mukaan sellaista ei myöskään kannata odottaa vielä muutamaan kuukauteen, sillä yhtiön Ranskan osaston johtajan Paul Amsellemin mukaan valmistajan ensimmäinen taulutietokone nähdään markkinoilla vuoden 2012 kesällä. Yhtiön viestinnästä kuitenkin kerrotaan, että mitään virallista ilmoitusta Nokian tablet-suunnitelmista ei ole vielä annettu.

Paul Amsellemin mukaan laite tulisi pyörittämään Microsoftin uutta Windows 8 -käyttöjärjestelmää, joka sisältää erillisen tablet-käyttöliittymän. Tätä ei voida pitää yllätyksenä yhtiön strategia huomioiden. Windows 8 antaa Nokialle hyvät edellytykset integroida Windows Phone -pohjaiset laitteet niin tietokoneisiin kuin tabletteihinkin.

Lähde: ZDNet

7 kommenttia

  1. Ei kyllä ole nokian ensimmäinen tabletti, heikohkoa ”journalismiä”.

  2. Yrityskäytössä tabletit ovat väliinputoajia, koska tuottavaan työhön hankitaan läppäreitä. Kotikäyttäjä puolestaan ostaa mahdollisimman edullisen laitteen ja myöskään Windowsin huono maine ei puolla sellaisen hankkimista tablettiin. Lisäksi Nokia tulee tavattoman myöhässä markkinoille kuten tavallista. Aika vaikea tälle on siis ruusuista tulevaisuutta ennustaa.

  3. Van Joke aikoinaan mainitsi, että älyluurit ovat ainoastaan välivaihe. Ei tosin maininnut mikä olisi se uusi vaihe. Ehkä tarkoitti tablettia mutta kukaan kotikäyttöön tablettia hanki. No ehkä hankitaan jos halutaan lukea ja sufrrata selällään maaten. Mutta jos satasella lähtee moinen tabletti, niin minäkin sen voisin joskus hankkia.

  4. Eihän se mihinkään pyöri. Heikohkoa ”journalismia”.

  5. Jengi valittaa käyttöjärjestelmästä jota eivät ole ikinä käyttäneet, hieno meininki. Tabien käyttöhyöty onkin sitten toinen asia, ja totta on myös se, että Nokia tulee kyllä tässä hommassa markkinoille myöhässä. Valttina onkin sitten tuo Windowsin tarjoama Office-paketti, jonka oletan tulevan myös näihin tabeihin, ja sitä kautta hyvät yhteensopivuudet tietokoneiden kanssa.

  6. Nokian olisi jo luullut oppineen miniläppäriflopista, mutta ilmeisesti ei.

    Yrityskäyttöön tabetteja tuskin menee kovin paljoa ja kotikäyttäjät ei juuri Mš Office -tuesta perusta, koska dokkarit saa tarvittaessa auki vaikka LibreOfficella.

Kommentointi on suljettu!