Adobelta vielä yksi päivitys: Flash saapuu Android 4.0:lle

Ensimmäinen Android 4.0 -puhelin: Galaxy Nexus.

Flashin kulta-ajat mobiilimaailmassa, jos niitä koskaan edes olikaan, ovat tulossa päätökseen. Marraskuun alussa Flashin kehityksestä vastaava Adobe kertoi lopettavansa teknologian kehittämisen mobiilialustoille ja keskittyvän sen sijaan tukemaan vahvemmin HTML5-standardia.

Adobelta on kuitenkin luvassa vielä yksi merkittävä päivitys, joka tuo Flashin Androidin Ice Cream Sandwich -julkaisulle eli siis 4.0-versiolle. Uusin Android-versio ei vielä tue Flash-teknologiaa, mutta Adoben mukaan asia korjaantuu vielä kuluvan vuoden aikana.

Androidin tuleville merkittäville julkaisuille Flashiä ei aiota enää tuoda. Adobe tukee mobiili-Flashiä jatkossa ainoastaan kriittisillä päivityksillä, jotka korjaavat vakavaksi todettuja bugeja sekä tietoturva-aukkoja.

Lähde: Engadget

9 kommenttia

 1. Mitähän Adobe meinaa sitten seuraavaksi ruveta myymään? Avointa kaikkien käytössä olevaa standardia on hankala myydä!

  Vai onko HTML5 avointa koodia?

  1. HTML 5 ei ole koodia, vaan standardi.

   Adobe todennäköisesti panostaa suunnittelutyökaluihin, jotka tuottavat HTML 5-yhteensopivaa koodia.

   1. juu standardi ehken, mutt sisältää patentoituja osia… toistaiseksi maksuttomia, mutt kuka ties kuinka kauan…

 2. toiset on tyytyväisiä, mutt minä en, kun niin monet webbisivut käyttävät flashiä. Jää aikas moni video näkemättä… esim Ylen Areenalta, jolla on todella paljon katsottavaa, mutt tarvii siis flashin nekin…

  1. Sama täällä. Nyt jos ajattelee Flashia ja HTML5:ttä niin suurin osa mobiililaitteista omistaa Flashin eikä HTML5:ttä. Esimerkiksi PSP on yksi suosikki laitteeni, ja mitäs sille sitten tapahtuu kun Flashia ei enää käytetä missään, tuskin Sony lisää HTML5:ttä siihen, sama juttu voi käydä PS3:n kanssa… En ollut tyytyväinen kun huomasin alunperin sen uutisen et Adobe lopettaa Flashin kehittämisen mobiililaitteille…

 3. Ööh, mielestäni Yle Areenan sivut toimivat silverlightilla…. Ei siis mitään tekemistä pitäisi olla flash kanssa.

  1. Flashia se on. Silverlight löytyy esim katsomosta ja subin nettitv:stä.

 4. Tietääkö kukaan tuleeko Android 4.0 Samsung Galaxy S Plussalle?

 5. Ainakin SGS2 on tulossa tuo Android 4.0. 😉

Kommentointi on suljettu!