Facebook-puhelin tulossa? Koodinimeltään Buffy?

Sosiaalisen median jättiläisiin lukeutuva Facebook työstää omaa puhelintaan, jos on uskominen All Things Digital -sivuston artikkelia. Tietojen mukaan yhtiö on valinnut kumppanikseen HTC:n, joka tulee vastaamaan puhelimen rautapuolesta. Puhelin tunnetaan tässä vaiheessa koodinimellä Buffy.

Huhu väittää Buffyn ohjelmiston perustuvan Androidiin. Keskeisessä osassa ovat luonnollisesti sosiaaliset palvelut ja Facebookin odotetaankin tekevän merkittäviä muokkauksia Androidiin. Luvassa saattaisi olla jotain Kindle Firen kaltaista, jonka pohjalla pyörivää Androida Amazon on puukottanut rankalla kädellä. Huhu kertoo, että sovelluksissa nojattaisiin vahvasti HTML5:een.

Laitteen saapumisajankohta on vielä täysi kysymysmerkki. Arvioiden mukaan sitä ei kannata odottaa kuitenkaan markkinoille vielä lähiaikoina.

Lähde: The Verge

4 kommenttia

 1. Kyllä mun android pysyy ainakin paikallaan. Ei se mihinkään pyöri.

 2. HTC on järkevä valinta kumppaniksi… tai se taisi olla ainoa vaihtoehto, koska tarkoitus lienee valmistaa todellinen multimedialaite.

  t. osakkeenomistaja

 3. Niin kauan kuin Facebook jatkaa palvelunsa tarjoamista myös muille alustoille ja puhelimille, en näe tälle mitään suurta markkinarakoa. Itselle ainakin ”Facebook-puhelin” tuntuu ajatuksena melko turhalta, kun sitä Facebookia voi käyttää ihan normaalillakin älypuhelimella. Ehkä heillä on sitten jotain muita valtteja hihassaan vielä.

  @ 1

  Oletko koskaan huomannut, että huono läppä ei muutu yhtään paremmaksi, vaikka sen toistaisi kymmeniä kertoja?

  En minäkään.

Kommentointi on suljettu!