Nokia optimoi Lumia 800:n akun kestoa päivityksillä

Applen iPhone 4S ei ole ainut joka kompuroi markkinoilla luvattua huonommalla akun kestolla. Viime aikoina ongelmia ovat kohdanneet myös Nokian uuden Windows Phone -pohjaisen Lumia 800 -puhelimen käyttäjät. Applen tavoin Nokia on tarttunut ongelmaan ja lupaa korjata asian tulevilla ohjelmistopäivityksillä.

Nokian virallisella tukifoorumilla myönnetään, että pieni osa käyttäjistä on kohdannut ongelmia Lumia 800:n toiminta-aikojen suhteen. Yhtiö tulee korjaamaan asian kahdella päivityksellä. Ensimmäinen saapuu joulukuussa ja se keskittyy virrankäytön optimointiin. Tammikuussa saapuva toinen paketti parantaa akun kestoa entisestään sekä korjaa lataukseen liittyviä ongelmia.

Kuluttajat ovat raportoineet tukipalstalla Lumia 800:n syövän akkua luvattoman nopeasti, vaikka laite olisi pelkästään valmiustilassa. Virallisesti puhelimelle luvataan 335 tuntia valmiusaikaa 3G-verkossa, mutta ongelmatilanteissa puhelin on menettänyt varauksestaan useita kymmeniä prosentteja lyhyessä ajassa.

Lähde: Nokia Discussions

2 kommenttia

 1. Itsellani kestaa Lumia 800 akku valmiustilassa 8 tuntia, vaikkei tekisi silla mitaan. Vaimo raplaa iPhone4S puhelintaan jatkuvasti seka streamaa langattomasti musiikkia koko ajan stereoihin. Akku kestaa iPhonessa kaksi paivaa, toisen paivan iltana on noin, 25% viela jaljella. Lumia on ladattu siina ajassa 7 kertaa. Mutta ostin vain etta muistuu suomen ajat mieleen taalla briteissa.

  1. Uusi iPhone 4S tuntuu jaksavan kovaa käyttöä todella hyvin.

   Täällä on hyvää tilastoa akunkestoista gsmarenan uusituilla akkutesteillä: http://blog.gsmarena.com/htc-rezound-enters-our-battery-test-track-see-if-it-can-beats-its-way-out-test/

   Eiköhän lumia kohta saavu samaan testiin niin näkee eroaako muista windows luureista, tuossa testissähän kävi tuo htc radar joka kellotti parhaan ajan nettiselauksessa, taas videon katsomisessa oli pohjapäässä.

   Mielenkiintoista nähdä tuleeko lumia eroamaan muista windows luureista.

   iPhone taas pärjäsi erinomaisesti sekä videotoistossa, että nettitoistossa, 3g talk timessa iPhone löytyy keskivaiheilta. Myös kestävyysajassa kellotti kokonaiskestoksi 45 tuntia. missä esim htc radar wp7 luuri sai 34h.

Kommentointi on suljettu!