MikroPC valitsi Nokia N9:n vuoden matkapuhelimeksi

Kotimainen teknologiajulkaisu MikroPC on valinnut Nokian MeeGo-pohjaisen N9-puhelimen vuoden matkapuhelimeksi. Lehden toimitus palkitsi Nokian eilen perinteisessä IT-Glögi-tilaisuudessa, joka järjestettiin Helsingin Palace-ravintolassa.

Nokia N9 on tyylikäs ja fyysisesti upea laite. N9 on myös teknisesti loistava: näyttö on värintoistoltaan paras, mitä MikroPC:n testilaboratoriossa on koskaan mitattu älypuhelimesta. AMOLED-tekniikan ansiosta myös kontrasti on huippuluokkaa. Lisäksi MeeGo-käyttöjärjestelmän swipe-käyttöliittymä poikkeaa positiivisella tavalla muista älypuhelimista. Vaikka laitteen innovatiivinen käyttöfilosofia pitää ensin ymmärtää, N9 on silti helppokäyttöinen”, kommentoi valintaa MikroPC-lehden toimittaja ja tuotetestaaja Ossi Jääskeläinen.

Nokian MeeGo-puhelin saapui markkinoille 13. lokakuuta. Se on saatavilla mustana, sinisenä ja punaisena. Pian tarjolla on myös valkoinen N9, jossa mattaväri on korvattu kiiltävällä pinnoitteella.

Mitä mieltä MobiiliBlogin lukijat ovat valinnasta? Ansaitseeko N9 vuoden puhelimen tittelin?

Lähde: Nokia Ääni

15 kommenttia

 1. Ehdottomasti ansaitsee! Loistava ja mielenkiintoinen …hyväntuulinen laite!
  Ja hitsi vieköön kun se vielä toimmikin ainakin mun käytön edellyttämissä asioissa.

  Todella upee laite!

 2. Todellakin ansaitsee! Pitkästä aikaa loistava Nokialainen joka pieksee jopa Applenkin 🙂

 3. onkohan joulunodotus jotenkin sekoittanut mun pään?
  harkitsen nimittäin tulevan valkoisen Nokia N9:n ostamista itselle joululahjaksi!

  t. osakkeenomistaja

   1. Kyllä!! Melkein vois ihmetellä että WTF?!?!

    N9 0n kyllä tittelinsä ansainnut.

 4. Ehdottomasti. Paras puhelin jota olen käyttänyt. Kokemuksia HTC Android ja iPhone puhelimista. ”Argin” kanssa samaa mieltä. Pieksee IPhonen ja HTC androidin

 5. Aiemmin olin kallistunut enemmän Lumia 800:n puolelle, mutta nyt kun olen tehnyt enemmän ”taustatyötä”, lukenut arvosteluja ja katsonut muutamia videopätkiä, niin ajattelen päinvastoin. N9:ssä monia käytännöllisiä ja käyttöä yksinkertaistavia juttuja joita ei 800:sta tällä hetkellä löydy.
  Muista merkeistä kiinnostaisi ainoastaan Apple, mutta 4S ei ollut kummoinen päivitys edeltäjäänsä nähden.

 6. ostaisin valkoisen n9:n heti mikäli se olisi saatavilla. katsotaan sitten uudestaan kun se mahdollisesti ilmestyy.

  1. Valkoinen N9 tulee myyntiin ennen joulua, tarkistin asian nokialta.

   t. osakkeenomistaja

  2. valkoinen n9 ostettu, postin lajittelussa tällä hetkellä. nice.

 7. Kävin juuri räpläämässä N9:ä ja heti täytyy todeta, että mieleen tulee lähinnä 80-luvulla suurta suosiota saavuttanut ”liukuri”, eli pakaroiden muotoinen muoviläpyskä, jossa oli luistava pinta. iPhone 4S:stä ei taas tule mieleen liukuri, vaan huippulaatua edustava design-tuote, kaikinpuolin suoranainen taideteos. Ahtisaari & Co. ei vaan yksinkertaisesti bonjaa, että miten tehdään huipputuotteita. Perjantain NYT-liitteessä N9:ä koskevasta artikkelista paistoi läpi Steve Jobsin (RIP) ajattelumaailman suoranainen apinointi (joka siis on jäänyt yritykseksi) N9:n (väitetyssä) suunnitteluvaiheessa. Nokian miesten/naisten tulisi nyt vaan tajuta se, että ei iPhone ole maailman ykkönen älypuhelimissa siksi, että he menivät kopioimaan/kopioivat muita. Niin kauan kuin kopiointimentaliteetti on Nokiassa vallalla, seurauksena on ”liukureita”: muovisia, liukkaita läpysköjä, jotka kuuluvat sen paikan läheisyyteen johon aurinko ei paista. Samaan aikaan Englannissa julkaistujen tilastojen mukaan 65% iPhone 4S:n omistajista on aikaisempia iPhonen käyttäjiä = asiakkaiden merkkiuskollisuus on käsittämättömällä tasolla. Tällaisen uskollisuuden saavuttaminen valikoimalla, joka sisältää kolmea eri käyttöjärjestelmää ympättynä liukureihin, joita pyritään epätoivoisesti lanseeraamaan fanfaareilla (niissäkin apinoiden Steve Jobsia) ei vain yksinkertaisesti ole realismia.

  1. Huh. N9 on pitkästä aikaa tuote jonka designissä ei ole lähdetty apinointiin. Se on suoranainen taideteos, yksi ainoista jotka ovat designiltään parempia kuin iPhone.

 8. Kirjotellaan tähän muutama miinus laitteesta.

  -käyttöjärjestelmä kuopattu,kehittely lopetettu.
  -todella vähän ohjelmia
  -bugeja

  Itse odotan mielummin Galaxy Nexusta

 9. Ne harhakappaleet jotka asiakkaat ovat hommanneet, eivät ole saanet esim
  activesync tiliä itse laitettua, mikä iPhonessa on mennyt heittämällä käyttäjän puolesta

  Sinänsä nämä Nokian uudet fiaskot tuovat meille rahaa, kun niiden kanssa pitää säätää ja päivittää viikottain. harmi että asiakkaat luopuvat niistä viikon jälkeen, ja meidän rahahanat menee kiinni

 10. Kaikista eniten harmaita hiuksia aiheuttaa täysin susi sähköposticlientti. On käsittämätöntä, miten vaikeaa tuntuu olevan tehdä kunnollinen imap-laatikkoa lukeva postisovellus kännykkään. Joko viestien haussa on käsittämättömiä rajoituksia, tai sitten puhelin tukehtuu hieman isompaan viestimäärään heti alkuunsa. Nykyään, kun postilaatikkojen koko mitataan gigatavuissa, niin ei pitäisi olla mikään yllätys, että inboxissa on muutama tuhat otsikkoa. Mutta jo vaan nokian posticlientti antautuu tyystin, ja joko kaatuu ja toipuu vasta puhelimen bootilla, tai sitten sekoaa lopullisesti sukkiinsa, ja postin saa yleensäkään edes auki vasta poistettuaan koko postitilin ja luotuaan sen uudelleen. Ei näin.

Kommentointi on suljettu!