Testissä Nokia Play 360 -kaiutin

Pitkästä aikaa testiin on päätynyt matkapuhelimille suunnattu lisävaruste. Testin kohteena on Nokia Play 360 -kaiutin, jonka voisi sanoa edustavan suomalaisvalmistajan lisävarusteiden seuraavaa sukupolvea. Tämä siksi, että siitä löytyy NFC-tuki.

Uuden NFC-termin ei kannata antaa hämmentää, sillä periaatteessa Nokia Play 360 on aivan tavallinen Bluetooth-kaiutin. Se toimii useimpien nykyaikaisten matkapuhelinten kanssa sekä esimerkiksi kannettavien tietokoneiden parina, sillä monet niistäkin tukevat tätä nykyä langatonta Bluetooth-tiedonsiirtoteknologiaa.

Bluetoothin lisäksi kaiutinta voidaan käyttää myös langallisesti. Siitä löytyy perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, jolla se voidaan liittää muihin laitteisiin. Kaiuttimen lataaminen tapahtuu microUSB-portin välityksellä.

Rakenne ja muotoilu

Nokia Play 360 löytyy kaupoista hopeisena, mustana ja sinisenä. Testissä ollut hopeinen kaiutin on tyyliltään hillitty ja se sulautuu hyvin lähes minkälaiseen sisustukseen tahansa.

Yleiseltä olemukseltaan Play 360 on tyylikäs. Se on loistava sisustuselementti, jonka asettaa mielellään näkyvälle paikalle. Kokoahan pyöreälinjaisella kaiuttimella on 124 x 110 x 110 millimetriä, joten se ei haukkaa suurta tilaa.

Lisävarusteesta löytyy neljä painiketta. Etupuolella ovat äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet sekä Bluetooth-painike, jolla kaiutin voidaan valmistella yhteyden muodostusta varten. Takana 3,5 millimetrin liitännän ja microUSB-portin vieressä on virtapainike. Bluetooth-näppäintä kiertää LED-valo, jonka väri vaihtelee tilasta riippuen.

Yhteyden muodostus

NFC-teknologia toimii Nokia Play 360 -kaiuttimessa mukavana lisäominaisuutena. Kuten jo todettiin, puhelimen ei tarvitse NFC:tä tukea hyödyntääkseen kaiutinta. Se on kuitenkin mukava mauste, joka oikeasti helpottaa puhelimen ja Play 360:n parittamista.

Yksinkertaisimmillaan yhteyden muodostaminen tapahtuu lyhyellä kosketuksella kaiuttimen yläosaan. Jos toimenpiteen toistaa uudelleen, purkautuu laiteparin yhteys. NFC toimii tässä tapauksessa juuri kuten luvataan: nopeasti ja vaivattomasti. Sen avulla vältytään muutamilta lisävaiheilta, jotka pelkällä Bluetoothilla yhdistäessä joudutaan käymään läpi.

Äänenlaatu

Allekirjoittanut on huono arvioimaan Nokia Play 360:n äänenlaatua, sillä kokemukset kaiuttimista on vähäisiä. Jos sitä vertaa esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai hieman paremman äänenlaadun tarjoavan Apple iMacin sisäiseen kaiuttimeen, voittaa Nokian lisäkaiutin molemmat selkeästi. Tämän ansiosta se onkin loistava pari esimerkiksi läppärille, koska kaiutin toimii langattomasti Bluetoothin välityksellä.

Ääntä kaiuttimesta lähtee kiitettävästi. Voimakkuutta voi säätää itse lisävarusteesta tai suoraan puhelimella, tietokoneella ynnä muulla siihen paritetulla laitteella. Bassokin toistuu kaiuttimella kohtalaisen mukavasti.

Akun kesto

Tarkkoja mittauksia en tämän osalta tehnyt, mutta joka tapauksessa Nokia Play 360 jaksaa hyvin useiden tuntien musiikintoistoa. Syytä onkin, sillä Nokian omien lupauksien mukaan sillä saavutetaan peräti 21 tuntia langatonta toistoaikaa 60 prosentin äänenvoimakkuudella. Virtaa pitäisikin näin ollen riittää hyvin esimerkiksi yhden illanvieton ajaksi. Tämä on hyvä, koska varsinkin kesällä kaiuttimen nappaa varmastikin mielellään mukaan vaikkapa rannalle.

8 kommenttia

 1. Olipa tyhjä arvostelu. Miten esim. Hands Free -ominaisuudet, löytyykö ja jos, niin miten toimii esim. puhelinneuvotteluissa?

  1. Ei toimi handsfreenä…kytkeytyy puhe puhelimeen ja puhelun jälkeen taas alkaa kajarit laulamaan.

 2. Kivat jutut, mutta testissä olisi ihan hyvä mainita myös laitteen hinta 😉

 3. No eipä kyllä ollut kummonen laite!! Itseasiassa todella suolainen toi 130 euron hinta! Esim Creativen d100 matkakaiuttimen saa 50 eurolla joka toistaa yhtä kovaa/kovempaakin kun kyseinen nokia. (miinuksena d100:ssa koko. (paristot))

 4. miten kovaa (db) tolla laiteetta voi soittaa musaa?

  1. N9:n mittarilla mittasin ja jotain 90 näytti, mutta tuskin mikään aito lukema.

   Ja montas N9:siä Teemulla oikeen on? :O Valkoinen ja musta?

 5. Itse ostin tuon verkkokauppa.comista, maksoin siitä 99.90€
  Olen tyytyväinen laitteeseen.

  Toistaa bassoa ja tarpeeksi kovaa!

  Hienoa työtä Nokialta.

 6. Arvostelu oli hieman turhan oloinen. PS:Löysin kaiuttimen halvimmillaan 90€ hintaan. Kaiuttimen hyvä puoli on tosin se, että se levittää ääntä tasaisesti kaikkialle.

Kommentointi on suljettu!