Videolla Nokia N8 ja Symbian Belle -päivitys

Symbian Bellestä löytyy verkon uumenista esittelyitä jokaiseen lähtöön, sillä pyöriihän uusi alustaversio jo esimerkiksi myynnissä olevissa Nokia 700– ja Nokia 701 -puhelimissa. Monia kuitenkin varmasti kiinnostaa kuinka Belle tulee pyörimään hieman vanhemman sarjan Symbian-luureissa, joista löytyy uuden sukupolven mallien gigahertsin suorittimen sijasta 680 megahertsin voimanlähde.

Tuore firmware-vuoto antaa N8:n omistajille mahdollisuuden kokeilla Symbian Belleä vaikka heti, mutta jos ei halua lähteä riskeeraamaan puhelimensa toimintakuntoa voi tyytyä katsomaan juttuumme liitetyn videon, jossa N8:aan on asennettu Bellen esiversio. Video antaa hieman esimakua tulevan ohjelmiston toimivuudesta N8:lla ja muilla saman luokan Symbian-malleilla.

Symbian Bellen odotetaan saapuvan N8:lle ja muille sitä tukeville puhelimille ensi vuoden alussa.

Lähde: My Nokia Blog

10 kommenttia

 1. Onhan siinä silmäkarkkia. Itellä ollu belle nyt kk käytössä N8:ssa ja akku ei kestä edes koko päivää ihan peruskäytössä. Siirrytään kyllä takas lankapuhelimeen tämän päivityksen myötä. Toivottavasti saavat tähän korjauksen pian.

 2. Pitää ottaa huomioon, että videon puhelimessa on CFW ja putsattu UDA.
  Mutta ei se originaali paljon tuosta eroa, jos hakkeroi ja laittaa jonkun kivan efectin.

 3. Oho, itse en ole innostunut varmaankaan mistään Symbianiin liittyvästä niin paljoa kuin tästä Bellestä. On kyllä vaikea ymmärtää Elopin ajatuksen juoksua, kun lopettaa tämän. Mielestäni S^ menisi kyllä WP (ja MeeGonkin) rinnalla. Vähentäisi yhtiön riskejä…

 4. Hianoa. Ei näytä kylläkään viralliselta belleltä, vaan joltain modaukselta.

 5. Kuinka monta noita kotiruutuja sitten loppujen lopuksi oli?

 6. @Ernonbogel:
  Kotiruutujen määrä on aina ollut dynaaminen, joskin niiden lukumäärää on aina rajoitettu mallikohtaisesti kontrollitiedostosta (rootconfiguration.xml).
  Bellessä kotiruutujen yläraja on 6 kpl ja custom imagessa se voi olla vaikka 999 – jos niin haluaa, ei siinä mitään järkeä tosin enää ole.
  Mainittakoon vielä että tuo kotiruutujen kasvatus ei vaadi modattua firmistä, dailymobile.se’n modausfoorumilta löytyy aiheesta lisää infoa.

  Kustom efektejä varten pitää olla ilmeisesti kustomoitu firmware?

Kommentointi on suljettu!