Elop vakuuttaa Nokian pääkonttorin pysyvän jatkossakin Suomessa

Nokian ensimmäinen ulkomaalainen toimitusjohtaja Stephen Elop vakuuttaa matkapuhelinvalmistajan pääkonttorin sijaitsevan jatkossakin Suomen Espoossa. Elop katkaisi huhut pääkonttorin mahdollisesta siirtymisestä Yhdysvaltoihin vierailullaan YLE:n Arto Nyberg -ohjelmassa.

Tästä ei ole epäilystäkään. Niin kauan kuin minä olen toimitusjohtajana, pääkonttori on Espoossa. Nokiassa on niin paljon lahjakkuutta täällä Suomessa. Myös keskeiset tuotekehitysyksiköt ja johtajat ovat täällä”, Elop totesi.

Yhtiön painopiste on joka tapauksessa tulevaisuudessa vahvasti rapakon takana. Nokia pyrkii parantamaan asemiaan Yhdysvalloissa, jossa sen asema on viime aikoina laskenut vuosi vuodelta. Hiljattain Nokia kertoi tuovansa Lumia 710 -mallin USA:ssa myyntiin T-Mobilen kanssa. Sen odotetaan houkuttelevan ympärilleen edullista älypuhelinta himoitsevia asiakkaita.

Lähde: YLE

3 kommenttia

  1. ”Niin kauan kuin minä olen toimitusjohtajana”
    Elopin (ulkomaisen)seuraajan nimi, kiitos?

    1. …tai niin kauan, kun Nokia ei ole vielä osa Microsoftia… 😀

  2. Pääkonttorin muuttaminen on sen verran iso projekti ettei se tapahdu suunnittelematta ihan vuodessa tai kahdessa ainakaan kokonaisuudessaan. Oletettavasti Elop on Nokian CEO ainakin yli siirtymäkauden eli ainakin vuoteen 2013. Ja ketä pääkonttorin muutosta päättää ja onko siinä elimessä kuinka paljon suomalaisia?

Kommentointi on suljettu!