Applen osuus älypuhelinmarkkinoista lähtenyt laskuun Euroopassa

Edes kovia voittolukemia viime vuosina takonut Apple ei ole immuuni Euroopassa kytevälle talouskriisille ja kovalle kilpailulle. Tutkimusyhtiö Kantar Worldpanel ComTechin mukaan valmistajan osuus Euroopan älypuhelinmarkkinoista on laskenut. Amerikassa Applella sen sijaan pyyhkii edelleen loistavasti ja sen markkinaosuus onkin noussut rapakon takana selvästi.

Euroopan suurista maista Iso-Britannia on osoittautunut valmistajalle menestyksekkääksi. Kolmen kuukauden seurantajakson aikana sen osuus nousi 21 prosentista 31 prosenttiin.

Selvää laskua on kuitenkin tapahtunut maissa kuten Ranska, Saksa, Italia ja Espanja. Esimerkiksi Ranskassa osuus on tippunut 29 prosentista 20 prosenttiin ja Saksassa 27 prosentista 22 prosenttiin.

Apple esitteli iPhone-puhelimensa uusimman 4S-version lokakuussa. Sen tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat tehokkaampi rauta, parempi kamera sekä Siri-puheohjaus.

Lähde: Reuters

3 kommenttia

  1. Applen tuotteet olivat raikkaan uusia muutava vuosi sitten, nyt ne ovat lähinnä itseään toistavia ja aika noloja itse asiassa. Jos Apple ei keksi oikeasti uusia muotoilullisesti mielenkiintoisia tuotteita, sädekehä Applen päällä alkaa himmetä. Kuka haluaa maksaa hiukan kalliimmasta laitteesta, joka sekä näyttää Neuvostoliittolaiselta että toimii aika ajoin heikosti?

    1. Propsit Applelle että ovat kehittäneet niin hyvän käyttiksen että kestää vuosia ilman näennäis innovaatioita tyyliin ulkonäön ruksausta edestakaisin.
      Käyttökokemus ja ulkonäkö sellaista luokkaa että muut yrittää saada Applen kiinni siinä vieläkään onnistumatta- paitsi ehkä WP7. Muotoilukin niin perkeleen kovaa että vasta N8 ja N9 ovat laittaneet kampoihin.

      ”joka sekä näyttää Neuvostoliittolaiselta että toimii aika ajoin heikosti?”

      Ööh mitä. Apple jatkuvasti tyytyväisyyskyselyjen kärjessä pistää vähän trollauksilles vastaan.

  2. Olisi siisti nähdä graafeina näitä markkinaosuuksien heilahteluja eri maissa. Tämmöiset uutiset eivät anna erityisen hyvää kuvaa tilanteesta, kehityksestä eikä varsinkaan markkinatilanteiden heilahteluista. Kun vielä graafissa näkyisi uusien tuotteiden julkaisuajankohtia, niin se olisi bueno!

Kommentointi on suljettu!