Samsung Galaxy S ja Galaxy Tab jäävät ilman Android 4.0:aa

Miljoonista maailman kodeista löytyvä Galaxy S -älyluuri jää ilman Android 4.0 -päivitystä, ilmoittaa Samsung. Saman kohtalon kokee myös valmistajan ensimmäinen Android-tabletti eli Galaxy Tab, jolle ei kannata odottaa virallista Android Ice Cream Sandwich -päivitystä.

Uutista ei voida pitää varsinaisena yllätyksenä, sillä Galaxy S on ollut markkinoilla jo vuoden 2010 kesästä lähtien. Yhtiön virallinen lausunto on, että laitteen RAM- ja ROM-muisti eivät riitä pyörittämään uutta alustaversiota TouchWiz-käyttöliittymän kanssa. Lähes identtisellä raudalla toimiva Nexus S päivittyy sen sijaan parhaillaan ICS-versioon.

Samsung perustelee eroja muun muassa sillä, että Nexus S perustuu paljaaseen Android 4.0:aan, kun taas Galaxy S:n täytyy tukea TouchWiziä, operaattoreiden palveluita, videopuheluohjelmistoa ja joillakin markkinoilla mobiili-TV:tä.

Korealaisvalmistajan useat uudemmat Android-laitteet saavat ICS-käyttöjärjestelmän. Tarkemman laitelistan löydät täältä.

Lähde: The Verge

4 kommenttia

 1. ”Uutista ei voida pitää varsinaisena yllätyksenä, sillä Galaxy S on ollut markkinoilla jo vuoden 2010 kesästä lähtien.”

  Itse kyllä pidin tuota melkoisena uutisena. Google itsekin on ilmoittanut, että ICS on erittäin moneen taipuvainen raudan suhteen, ja että tämän tulisi toimia heikommallakin raudalla.

  Vasta puolitoista vuotta vanha puhelin on kuitenkin kyseessä, ja monet ovat ostaneet luurin kahden vuoden kytkyllä niin suotavaa kyllä olisi mielestäni, että puhelinta tuettaisiin edes parin-kolmen vuoden ajan. Varsinkin kun puhelin aikanaan kuului kalliimpaan hintaluokkaan, niin sillä hinnalla luulisi saavan tuotetukea pidemmäksi aikaa.

  Tunnustaudun Nokia-käyttäjäksi, vaikka Nexus S:n olenkin omistanut aikanaan Android-hypen ollessa kovimmillaan, ja mielestäni kyllä N on kunnostautunut päivitysten tuomisessa puhelimiin pidemmän aikaa niin peruspuhelimiin kuin älypuhelimillekin – vaikka päivitykset olisivatkin bugikorjauksia, mutta kuitenkin edes niitä.

  1. >“Uutista ei voida pitää varsinaisena yllätyksenä, sillä Galaxy S on ollut
   >markkinoilla jo vuoden 2010 kesästä lähtien.”

   >Itse kyllä pidin tuota melkoisena uutisena. Google itsekin on ilmoittanut,
   >että ICS on erittäin moneen taipuvainen raudan suhteen, ja että tämän
   >tulisi toimia heikommallakin raudalla.

   Ehdottomasti itsekkin olen tätä mieltä. Vielä lisäksi se, että kyseessä kuitenkin oli Samsungin ehdottomasti eniten myynyt puhelin, sekä ehdottomasti eniten myynyt Android puhelin kaikista markkinoilla olleista.

   Ja varsinkin kun ”syyksi” annetaan noinkin tekosyyltä kuulostava ylimalkainen juttu kuin että TW ja ICS eivät ”mahtuisi samaan puhelimeen”. Miten tuo TW mahtaa viedä niin paljon resursseja, että se sitten maagisesti kuitenkin toimii paljon huonommissakin laitteissa GB:llä. Vai onko ICS:n päälle pultattuna TW jotenkin monin kerroin massiivisempi, että resursseja vaadittaisiin niinkin paljon enemmän. Nexus S kuitenkin on lähes sama hardware kuin SGS/Tab ja siihen ICS tulee ja toimii minkä tahansa muun launcherin kanssa. (Juu onhan TW hieman muutakin kuin launcher, mutta kuitenkin.)

   Kuulostaa näin asiakkaana todella surkealta ja tuntuu siltä, että Samsung ei vähääkään arvosta vanhoja asiakkaita. Minusta tästä jää sellainen jälkimaku, että monet (minä mukaanlukien) miettivät todella, onko järkeä se seuraava puhelin hankkia Samsungilta, vai onko se jonkin muun merkkinen…

Kommentointi on suljettu!