Kehittäjät toivat widgetit Nokia N9:lle ja käänsivät työpöydän vaakatasoon

Viralliselle MeeGo-foorumille on ilmaantunut latauslinkki mielenkiintoiseen applikaatioon, joka pyrkii paikkaamaan Nokia N9:n Harmattan-käyttöliittymän yhden pahimmista puutteista. Se on varhaisessa kehitysasteessa oleva WidgetCanvas, joka korvaa MeeGon työpöydän uudella widget-pohjaisella ympäristöllä.

WidgetCanvas on erillinen sovellus, joka ei lisää ylimääräistä kotinäkymää MeeGon alkuperäiseen ympäristöön. Tämä siksi, että Harmattan UX on suljettu, eikä tarjoa kehittäjille mahdollisuuksia kotinäkymän laajamittaiseen muokkaukseen.

Tässä vaiheessa WidgetCanvas kattaa pystytasossa rullaavan työpöydän, johon voidaan lisätä muutamia yksinkertaisia widgettejä kuten kello ja sovelluspikakuvakkeita. Minisovellukset ovat vapaasti liikuteltavissa.

Nokia N9:lle on ilmestynyt hiljattain myös N9 Tweak -työkalu, joka vapauttaa MeeGo työpöydän toimimaan vaakatasossa. Sen avulla alkuperäiset kolme kotinäkymää toimivat pystytilan lisäksi vaakatilassa. Asennusohjeet operaatioon löytyvät täältä.

Lähteet: MeeGo, My Nokia Blog & Engadget

5 kommenttia

 1. N9 tweak on aivan ehdoton työkalu. Se parantaa myös N ysiä vaivaavan kuuluvuus ongelman. Sitä voi tosin käyttää vain sovelluskehittäjä tilassa terminaalin kautta. Ei ehkä onnistu ihan kaikilta

 2. Kokeilkaa home screen settings applikaatioita.

  Tuo WidgetCanvas vaikuttaa hyvältä

 3. Esa voisitko kertoa miten N9 tweakilla saa parannettua kuuluvuusongelmaa.
  Itselläni puhelin kadottaa kentät koko ajan, ei johdu operaattorista iPhonessa ei ole samaa ongelmaa ja sama sim-kortti.

 4. Heh

  Mitenhän akun kesto? Ajellaan vaan koko ajan järjettömän kokoisia widgettejä työpöytä sovelluksella alkuperäisen UI:n päällä ja akkukesto romahtaa kymmenes osaan. Tsiisus mitä pelleilyä…

  Huvinsa kullakin.

Kommentointi on suljettu!