Windows Phone Tango Q2? Apollo Q4?

Tulevana vuonna nähdään kaksi merkittävää Windows Phone -versiota, jos on uskominen verkkoon levinnyttä kuvaa alustan julkaisusuunnitelmista. Ne kantavat jo aiemmin tuttuja nimiä Tango ja Apollo.

Windows Phone Tangon on huhuttu optimoivan Microsoftin mobiilialustan halvemman hintaluokan puhelimiin sopivaksi. Tietoa tukee myös yllä nähtävä kuva. Todennäköisesti luvassa on ainakin tuki nykyistä pienemmille resoluutioille, joka mahdollistaisi edullisempien kosketusnäyttöpuhelinten rakentamisen. Alustan olisi viimeisimpien huhujen mukaan tarkoitus saapua markkinoille huhti-kesäkuun aikana.

Toinen julkaisu, eli Windows Phone Apollo keskittyy sitä vastoin niin sanottuihin huippu- ja superpuhelimiin. Luultavimmin tämä on se julkaisu, joka mahdollistaa nykyistä suuremmat näyttöresoluutiot ja moniytimelliset suorittimet. Toisin sanoen Nokia ei näillä osa-alueilla pystyisi kilpailemaan muita vastaan ennen vuoden 2012 loppua.

Lähde: My Nokia Blog

2 kommenttia

 1. Onkos noissa nimissä jotain logiikkaa?
  Tyyliin Eclair, Froyo, Gingerbread…

  1. Ei niillä sen enempää ole väliä, mutta kuluttajat eivät ostaisi ns. huononimisenkäyttöjärjestelmänomaaviapuhelimia esim.

   Osta Samsung Galaxy S III

   Tämän Huippupuhelimen käyttöjärjestelmänä pyörii Android UUSI PÄIVITYS- 4.3 versio…

Kommentointi on suljettu!