Applen iOS edelleen mobiilinetin selvä ykkönen

Applen iOS-käyttöjärjestelmä on edelleen selvästi suosituin mobiilialusta verkkosurfaajien keskuudessa, selviää verkkoselaintilastoja ylläpitävän Net Applicationsin tiedoista. Joulukuussa mobiilisurfaajista peräti 52,1 prosenttia luotti iOS-alustaan. Vuoden 2011 alkukuukausista luku on hieman noussut, mutta lokakuun 61,5 prosentin huippulukemista on kuitenkin tultu rutkasti alas.

Toista sijaa tilastoissa pitää yllättäen Java ME, joka viittaa peruspuhelimiin. Sen osuus on vuoden aikana heitellyt paljon, mutta joulukuussa Java ME kattoi 19,69 prosenttia mobiiliverkosta.

Pronssilla on Android. Alustan osuus on ollut koko viime vuoden muutamaa poikkeusta lukuunottamatta noususuhdanteessa. Joulukuussa Androidin osuus selaintilastoista oli 16,29 prosenttia.

Neljättä sijaa pitää itsellään Symbian. Sen siivu kakusta oli vuoden 2011 viimeisenä kuukautena 5,76 prosenttia.

Lähde: PhoneArena

4 kommenttia

  1. Joka muu sivusto uutisoi että symbian on selvä ykkönen hmm…..

  2. Tässä taidetaan puhua pääasiassa amerikkalaisista sivuista. Ei kerro juuri mitään globaalista tilanteesta. Globaalisti iOS on laskussa pääasiassa Androidin takia, mutta myös Symbianin takia. Taitaa johtua siitä, että mobiilinetti on yleistynyt ja halventunut. Aikaisemmin moni ei mobiilinettiä ottanut, mutta iPhonelle se oli käytännössä pakollista. Tästä johtuu myös iPhonen hyvä menestys näissä vertailuissa.

Kommentointi on suljettu!