Kommentti: NFC yhteensopimaton eri valmistajien kesken?

Near Field Communication eli NFC-teknologia aloitti todellisen tulemisensa älypuhelinmarkkinoilla viime vuonna. Nokia julkaisi 2011 useita NFC:llä varustettuja puhelimia, jonka lisäksi tekniikka nähtiin muutamien muiden valmistajien malleissa.

Allekirjoittanut on testannut NFC:n toimivuutta kahden N9:n välillä sekä Nokia Play 360 -kaiuttimen ja N9:n välillä. Kokeilut ovat sujuneet hyvin, kunnes testiini saapui NFC:tä tukeva Galaxy Nexus. Ikäväkseni sain huomata, että tietojen vaihtaminen Nokia N9:n ja Galaxy Nexuksen välillä ei ole mahdollista. Onko NFC todellakin vielä näin yhteensopimaton?

Puhelimet selkeästi tunnistavat toisensa, sillä ainakin Galaxy Nexus värähtää sekä päästää äänimerkin kun se viedään N9:n lähelle. Tiedostojen vaihtaminen ei niiden välillä kuitenkaan toteudu.

Onko MobiiliBlogin lukijoilla kokemuksia NFC:n toimivuudesta eri valmistajien ja alustojen välillä? Jos yhteensopivuus on todellakin tätä tasoa, niin on tekniikalla vielä paljon matkaa edessään.

19 kommenttia

 1. Ainoa kokemus NFC:stä on Jouluaattona yhteen yritetty N9 ja C7, molemmissa esiasennetu Angry Birds Magic. Teoriassa homma toimii siten, että lukitut Angry Birds kentät avautuvat, kun puhelit vie vierekkäin. Yllätys ei ollut suuri, kun mitään ei tapahtunut. Odotukset NFC:stä eivät siis ole korkealla.

  1. Olittehan kumpikin muistaneet kytkeä NFC:n päälle asetuksista ennen lähetystä? Ainakin N9:ssähän se on aluksi kytketty pois päältä.

 2. Minulla on NOKIA C7 ja kaverillani N9. NFC:llä lähettäminen onnistuu kyllä minulta hänelle, mutta ei toisinpäin. On meillä kyllä tuo Angry Birds Magic ongelmakin. Miksi edes Nokian kahdella puhelimella? Minun ja setäni Nokia 701 puhelimella nämä hommat kyllä toimii moitteettomasti.

 3. Uskomatonta jos kyseinen ongelma jää pysyväksi. Eikös ole myös niin, että Nokian Joiku -ohjelmalla ei voi jakaa nettiä Androidiin? iPhonesta en osaa sanoa.

  1. Herttua, kyllä kaverin Iphone meni hienosti oman NYsin wlaniin. Tosin Samsung S2 ei edes löytänyt verkkoa….

 4. Nokia muistaakseni painotti tätä asiaa kesäkuussa N9:n julkaisun yhteydessä.
  Kuvien (+muun median (?)) jakaminen, ei toimi muiden, kuin kahden
  MeeGo-laitteen (eli N9:ien) kesken.

 5. ..eli havaintosi: ei silloin, välttämättä, tarkoita, etteikö NFC toimisi yli laiterajojen.

 6. Tämä vaikuttaa siltä, että ”vain” käyttöjärjestelmä on rajana=D

 7. Harmi kun ei ole käden ulottuvilla Symbian NFC-luuria. Voisi kokeilla sitä Galaxy Nexuksen kanssa.

 8. Onko joku ollut asian tiimoilla Nokiaan yhteyksissä?

  1. Voin kysäistä Nokia Ääni-blogista mutta vastausta en lupaa.

 9. Angry birds Magic kolmannen kentän avaaminen ei onnistunut Nokia 701:een ja Nokia 700 avulla.

  701:ssä näki että luurien NFC ’keskustelivat’ keskenään (ruudussa näkyine NFC:n animaatio).

 10. Ainoat kokemukseni NFC:stä ovat oman Galaxy Nexusin ja toisen vastaavan välillä. Tiedonsiirto sujui laitteesta toiseen odotustenmukaisesti eli aivan loistavasti, silmänräpäyksessä siirretty tiedosto ja laitteet tunnistivat toisensa moitteettomasti.

 11. Ei Galaxy Nexuksen saati minkään muunkaan puhelimen jossa on NFC pidäkkään onnistua tiedonsiirrossa nokian romujen kanssa. nokialainen vaan saastuttaisi ne.

  1. Ja näin puhuu ”Nexus 4Ever”-hemmo vai kuinka?

   Asiaan: Uskon että NFC:llä ei vielä voi lähettää tietoja käyttisten yli (paitsi C7->N9), Äänestäkään ei ole kuulunut pihaustakaan.

   Kyllä se NFC tuki käyttiksen yli tulee toivottavasti

   1. iPhone 4ever itseasiassa. Android-puhelimilla ei vain ole mtn syytä pystyä lähettämään NFC:n avulla tietoa nokialaisiin eikä WP7-puhelimiin jotka ovat surkeita.

  2. Olis kiva jos täällä olis joku tapa poistaa tämmöset trolli/ spämmikommentit.

 12. @Herttua

  Android käyttöjärjestelmä ei tue Ad-hoc verkkoyhteyksiä ja Nokian käyttäjärjestelmä puolestaan muodostaa vain ja ainoastaan Ad-hoc hotspotteja (”Joiku” ei voi siten tarjota kuin Ad-hoc yhteydet), eli ne eivät toimi keskenään ilman että Androidia roottaa.

  Vaihtoehtokin on: hanki esim DNA FM60 mokkula joka toimii WLAN AP:na Androidille ja 7 muulle laitteelle lisäksi, sisältää myös akun sekä ulkoisen antennipaikan.

Kommentointi on suljettu!