Sonyltä todellinen Android-lippulaiva: Xperia S

Japanilainen Sony aloittaa paluunsa matkapuhelinmarkkinoille itsenäisenä brändinä tyylikkäästä. Ericssonin ulos ostanut Sony on esitellyt CES 2012 -tapahtumassa todellisen huippupuhelimen, joka kantaa nimeä Xperia S. Se on ensimmäinen puhelin Xperia NXT -sarjassa, joka edustaa Sonyn seuraavan sukupolven älypuhelimia.

Sony Xperia S:n ensimmäinen merkkipaalu on sen näyttö. 4,3 tuuman kosketusnäyttö yltää 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen ja se on toteutettu Mobile BRAVIA Engine -teknologialla.

Toinen erityistä kiinnostusta herättävä seikka on takaa löytyvä kamera. Se tarjoaa 12 megapikseliä ja hyväksi todetun Sony Exmor R for mobile -optiikan. Mukana on myös Fastest Capture -ominaisuus, jonka ansiosta kamera käynnistyy lepotilasta 1,5 sekunnissa.

Kolmas kohokohta on ehdottomasti PlayStation Certified -tuki. Sen ansiosta laitteella pääsee pelaamaan muun muassa vanhoja PS One -klassikoita.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, NFC, HSPA, A-GPS, WiFi, HDMI-tuki, 32 gigatavun sisäinen tallennustila ja 1080p-videokuvaus. Ohjelmistosta huolehtii alussa Android 2.3, mutta laitteelle on luvassa Android 4.0 -päivitys toisen vuosineljänneksen aikana.

Kooltaan Sony Xperia S on 128 x 64 x 10.6 millimetriä ja se painaa 144 grammaa.

Uutukainen saapuu markkinoille tammi-maaliskuun aikana.

9 kommenttia

 1. Yllättävän mielenkiintoinen Android kapistus.

 2. Mikäs tästä tekee niin erityisen kiinnostavan jos saa kysyä? 🙂

  Mielestäni on vaikea innostua muusta kuin ulkomuodosta. Niin vähän on mielestäni spekseissä kuitenkin käytännön eroa muihin laitteisiin verrattuna. Tuo kameran Exmor ja ruudun Bravia teknologia voisi periaatteessa olla se juttu, mutta arvosteluissa molemmat teknologiat saaneet lähinnä olankohautuksia osakseen.

  Muotoilu on kyllä mahtavaa, vaikka sillä selvästi haetaan eroa Sony-Ericssonin ”human curvature” lookiin. Sääli sinänsä, eikö näitä laatikkomalleja tule nyt kaikilta?

 3. Muuten näyttää hyvältä, mutta tuntuu aika hölmöltä julkaista vielä vuonna 2012 huippumalli Gingerbreadilla.

 4. *Homer drool* Oma mielenkiintoni heräsi! SE Arc:n takakuori oli pettymys, vaikka muutoin puhelin on yksi tyylikkäimmistä omasta mielestäni. Mistähän materiaalista tämä kaunotar on tehty? 🙂

 5. ihan siisti Iphone klooni! tuo sony tulee olemaan tulevaisuudessa kyllä varteenotettava kilpailija.

  1. =D mikä ihmeen iPhone- klooni? eikös tuo apple ole pitkin maailman mantereita oikeudessa muiden kopioinnista? ja eihän iphonessa ole mitään lähellekkään tämänkaltaista tekniikkaa sisällään….

  1. iphone 4s : prosessori 1.00Ghz tuplis tässä 1.5Ghz tuplis. 4s näyttö 321ppi ja sony 341ppi. ei mitänn samaa näköä. Iphone on suorastaan paska paska paska ja vielä paska. taas täällä näitä iphone faneja!! hermo menee………….

Kommentointi on suljettu!