Vuoto paljastaa Nokia N9:n tulevan MeeGo-päivityksen uudistuksia

Nokia kehittää kovaa vauhtia N9:n MeeGo-käyttöjärjestelmää. Pian puhelimen julkaisun jälkeen ladattavaksi saapunut PR 1.1 -paketti on saamassa jatkoa PR 1.2 -päivityksen muodossa. Verkkoon vuotaneet kuvakaappaukset antavat esimakua päivityksen uudistuksista, joita näyttäisi olevan luvassa varsin mukavasti.

Tuleva päivitys vaikuttaisi sisältävän kuvakkeiden järjestelyyn tarkoitetut kansiot, joita on kaivattu Nokia N9:n julkaisusta lähtien. Kuvien perusteella toteutustapa muistuttaa iOS:ää ja Android 4.0:aa. Lisäksi luvassa on tuki videopuheluille, kopioi-liitä-ominaisuus selaimeen sekä parannuksia kamera- ja galleriasovelluksiin.

MeeGon PR 1.2 -päivityksen julkaisuajankohdasta ei ole vielä minkäänlaisia tietoja. Joka tapauksessa N9:n puhelimen omistajille on luvassa uusia ominaisuuksia ennemmin tai myöhemmin.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Itselläni on N9 ollut nyt julkaisusta asti. Vaikka on buginen kuin keskiajan musta rutto ja sisältää niin käsittämättömiä puutteita niin silti se viehättää edelleen enkä ole vaihtanut takaisin Galaxy S:ään. Toivottavasti vain tämä 1.2 toisi parannusta bugisuuteen… uusia ominaisuuksia en niin kaipaa.

 2. kummallista kuulla moista. Mulla kun N9 toimii kuin enkeli – siis todella hyvin ja miellyttävästi. Tiki joinekin puutteineen, joihin tuo päivitys tuonee korjauksia, niin kuin huhut ’antavat ymmärtää’

  1. Suurimpia miinuksia ja bugeja:
   – Tekstin editointi on huonolla tasolla. Jos haluaisi korjata sanaa sen keskeltä niin se on joskus todella tappelun takana.
   – Videokuvaus on surkea. Pienikin liike pikselöi kuvaa ja videoissa esiintyy koko ajan pieni nykiminen.
   – Facebook-sovellus on aivan ala-arvoinen. Usein en saa edes päivitysten kommentteja näkymään.
   – Google Talk missaa viestejä.
   – Kun joku soittaa, näkyy ruudussa ENSIN numero ja vasta muutaman sekunnin päästä nimi. Tämä on todella raivostuttavaa.

 3. kyllähän puhelin on ollut hiukan pettymys. Viimeaikaiset entiset puhelimet ovat olleet HTC Desire ja Iphone, joihon tätä nyt sitten vertaan.

  -Puhelin on liian hidas.

  – Nokian kartat -ohjelma on ihan liian hidas ja puutteellinen toiminnoiltaa verrattuna google mapsiin. Epälooginen käyttää ja toimintojen kuvakkeet epäloogisia tai vaikeaselkoisia.

  – uudet sovellukset voi käydä katsomassa kerran kuukaudessa Kauppa-sovelluksesta, koska niitä tulee niin vähän ja ovat yleensä heikkolaatuisia.

  -toiminnoltaan niukka ja vähän tietoja antava yhteystietoluettelo ja esim viimeisten puhelujen lista.

  -Swaippailua ei ole viety loppuun asti. miksi puhelimeen vastattaessa pitää ensin pyyhkäistä näyttöä ja sitten vielä painaa nappia vastatakseen puheluun.

  – sovellukset jumii ja tökkii. Puhelinta ei ole nopea käyttää. Esim 2v vanha desire pieksee tämän nopeudessaan ja käytettävyydessään mennen tullen.

  -Nettiselain on antiikkinen ominaisuuksiltaan ja toimii hitaasti.

  -Facebook -ohjelma tökkii.

  -puhelinta ei ole ilo käyttää, koska ohjelmat eivät toimi sulavasti.

  -Sähköposti tarkistaa uudet viestit hitaammin kuin muut puhelimet

  -lockscreeni ei ole kätevä. Miksi suojakoodia ei ole rajoitettu neljään tai viiteen numeroon, jotka näppäiltyään puhelin aukaisi automaattisesti. Nyt pitää koodi hyväksyä vielä OK:lla.

  -käyttöjärjestelmähierarkia ei ole optimaalinen . Joskus pitäisi päästä suoraan siihen edelliseen ruutuun, eikä sitten moniajoikkunan kautta.

  – kolme home-screeniä sisältäen moniajoikkunan, ohjelmalistauksen ja inforuudun (jota ei voi juuri kustomoida) on antiikkia.

  -Näyttö tuntuu jostain syystä pienemmältä kuin specsit antaa olettaa.

  -oli/ on vieläkin liian kallis.

  +Hienon näköinen ja laadukkaan tuntuinen. Ei mene välttämättä rikki vaikka putoaakin maahan, kuten muiden valmistajien tuotteet.

  +Paras nokian puhelin (jos ei lasketa Lumiaa). On vain 3-4 vuotta myöhässä.

  -+Ihan ok peruspuhelin, jota ei kuitenkaan voi suositella kenellekkään.

 4. Kävin testaamassa molemmat puhelimet, kun oli Lumiakin vihdoin suvainnut saapunut tuohon naapuriliikkeeseen.

  Täytyy sanoa, että kun testasin ensin Lumiaa ja sen jälkeen N9, niin N9 tuntui saman tien ”pyyhkäisy” -ominaisuutensa ansiosta helpolta, luontevalta ja ennen kaikkea selkeältä.

  En ymmärrä, kun ihmiset ovat moittineet N9:ä hitaaksi. Selvästi huomasin, ettei valikot liu’u yhtä nopeasti kuin Lumiassa, mutta missään tapauksessa N9:ä ei voi sanoa hitaaksi – se on ihan täyttä p-puhetta!!!

  Lisäksi jotkut ovat sanoneet, että N9:ssä ohjelmat käynnistyvät hitaasti, mutta jälleen kerran huomasin tämän olleen p-luokan puhetta. Lumiassa sovellukset tuntuvat käynnistyvän nopeammin, koska ”nappia” painaessa kuvakkeesta tulee hienoja efektejä ja ohjelma ikään kuin ”liukuu” päälle – moni ei ehkä ymmärrä, että nämä ”käynnistysefektit” vievät aikaa ja samalla ohjelma käynnistyy taustalla antaen kuvan siitä, että ohjelman käynnistys tapahtui välittömästi, vaikka näin ei ollutkaan.

  Ennakkotilasin jo aikaisemmin Lumian sen kummemmin testaamatta, mutta testien jälkeen alkoi tuntua siltä, että kävelen liikkeeseen ja pyydän vaihtamaan tilalle N9:n, koska todellakiin se tuntui paljon luontevammalta käyttää – edellä mainituista osittaisista puutteistakin huolimatta. N9:n on myös tulossa suuri nopeus ja bugipäivitys todennäköisesti jo ensi kuussa.

  N9 on linux-pohjainen ja oikeat nörtit kehittävät siihen aivan varmasti mitä ihmeellisempiä sovelluksia. Lumian WP7 käyttikseen tullaan varmasti jatkossakin julkaisemaan hurja määrä erilaisia sovelluksia, mutta kertokaa joku kokemuksia, miten on onnistunut asentamaan viisi miljoonaa sovellusta omaan puhelimeensa?! Marketeissa olevilla sovellusmäärillä ei ole mitään merkitystä, koska suurin osa niistä on enemmän tai vähemmän toistensa kopioita.

  Todellinen rikkaus on sitä, kun sovellusmarketti on selkeä ja sieltä löytyy kattava, muttei liiallinen määrä erilaisia sovelluksia. Jo parikymmentä oikeasti toimivaa käyttökelpoista sovellusta riittää minulle ja varmasti suurimmalle osalle käyttäjiä ihan hyvin. Tietenkin pelit ovat sitten eri asia!

Kommentointi on suljettu!