Videolla: Nokia Lumia 900

Kuluneella viikolla julkistettu Nokia Lumia 900 on yksi ensimmäisistä suomalaisvalmistajan monista askelista, joilla se pyrkii jälleen nousemaan merkittävään asemaan Yhdysvalloissa. Mobiilimarkkinoita seuranneet tietävät, että Nokian markkinaosuus rapakon takana on laskenut vuosi vuodelta. Nyt yhtiön menestyminen Amerikassa näyttää todennäköisemmältä kuin aikoihin, sillä Nokia on vihdoin saamassa markkinoille lippulaivan suuroperaattorin avustuksella.

Operaattori AT&T:n kautta myyntiin saapuvasta Lumia 900 -mallista on putkahtanut verkkoon virallinen markkinointivideo, jossa ylistetään laitteen keskeisimpiä valtteja. Näihin kuuluvat tietenkin muun muassa LTE-tuki ja polykarbonaatti kuori, jonka ansiosta kuuluvuuden luvataan olevan huippuluokkaa.

Nokia ei ole paljastanut uutuuden tarkkaa saatavuusaikataulua, mutta huhut ennakoivat sen saapuvan myyntiin maaliskuun loppupuoliskolla. Puhelimen mahdollisesta saatavuudesta Amerikan ulkopuolella ei ole vielä kerrottu mitään.

Lähde: Engadget

18 kommenttia

 1. Tyypillistä Nokiaa, mainoksessa animaatio missä kaikki toimii, todellisuus on aina toinen. Jo minuutissa alkoivat nuo siirtymäanimaatiot ottamaan päähän. Ihan kuin joku PowerPoint esitys, jossa käytetty ihanaisia animaatioita siirtyminä. Kuitenkin prosessorin tehottomuus ja muistin naurettava määrä pitävät huolen siitä, että laite tökkii tehokäytössä.

  1. Kyllästyttävää. Mainoksessa ei buginut kyllä yhtään efektit. Windows Phone tuo jotakin uutta, ja myös tyylikkäästi. iPhonessa ei ole mitään vikaa, paitsi että alusta ei ole muuttunut kolmeen vuoteen muuten kuin moniajon osalta.

   Muistia ja prossun tehoja on vähän, koska WP ei tue suurempia määriä. Tähän on tulossa korjaus Q2-Q4, samoin näyttöresoluutioihin.

 2. M on pihala kuin lumiukko. Näin käy kun Androidin kimppaan on lähtenyt, loputon prosessoritehojen- ja muistin kasvatus-rumba käynnissä kun ohjelmat ajetaan virtuaalikoneen läpi. Galaxy 2:sta en ole kaivannut, Lumia 800 on kyllä toiminut hienosti niin kuin N9:kin (siis suoraan sanottuna sähäkästi 😀 )

  1. Sun kantsis varmaan käydä lääkärissä sillä jos pitää markkinoitten surkeimilla käyttiksillä varustettuja puhelimia parempina kuin markkinoitten toisiksi parhaimmalla käyttiksellä varustettua puhelinta niin on jotain vikaa päässä

   1. Sanoo henkilö, jolla on varmaan kymmenen Androidia, on kokeillut iPhone 3G:tä kaupassa ja WP:n (ei-Mangon) kuvassa.

 3. Polykarbonaatti kuorista tulee vielä ongelma puhelimen ostajalle,kun Nokia pitäisi buutata ja akkua ei saa irti!!. =(

  1. Ihanko pokalla sanot tuon? Henrik Koukku

   1. Mistä tuollaisen nimen vetäsit hatusta?.Mun nimi on Ville …sukunimeä en sano.

 4. Penalla väärä arvaus, sillä mulla on iPhone, joka kuvaa HD tasoista videkuvaa reaaliaikaisella kuvanvakauksella ja efekteillä, sekä renderöi ja muuntaa videot pikavauhtia. Lumia jaksaa just ja just pyörittää noita typeriä UI animaatioita.

 5. M, sulla on varmaan jotain faktaa osoittaa näistä tiedoistasi?

 6. M olikin joku iphone fanipoika. Se vähäkin uskottavuus meni sitten siinä…

 7. M olet samassa prosessoriteho-kierteessä iPhonen kanssa. Joka kerta kun Apple julkaisee laitteen, niin on tuplasti tehoa. Eli ens syksynä olet ostamassa iPhone 5:sta A6-sirulla ;). Laita iOS5:nen 3gs:ään niin ei se mitään juhlaa ole. No joo, 2007 lähtien iJeesusta käyttäneenä kyllä iPhone ihan hyvä on, mutta fiilikseltään se on niin out of season.

 8. …niin juu… ei ne vielä tässä, mutt seuraavassa versiossa toimii… 😀 hah, hah, haa!

 9. No niin. Kiva, että MobiiliBlogi kerää kommentteja, mutta eiköhän jätetä turha kinastelu sikseen ja jatketaan asiallisilla kommenteilla. 🙂

  1. Poistakaa mimim. pitää buutata? -kommentit pois.Toisten henkilöiden nimien väärinkäyttö ei mielestäni ole sallittua?.
   Kiitos.

  2. Samaa mieltä, MobiiliBlogin kommentit ovat olleet asiallisia ja tuottaneet lisäarvoa ainakin minulle, toivottavasti koko touhu ei ole muuttumassa (aikanaan myös asiakommentteja sisältäneeksi) puhelinvertailu.com -kommenttipalstan näköiseksi.

   Hyvät MobiiliBlogin kanssalukijat, ei pilata tätä hienoa sivustoa turhanpäiväisellä kinastelulla! Patoutumia voi purkaa vaikka matkapuhelinfoorumin asianmukaisilla keskusteluketjuilla.

   Kiitokset kaikille ymmärryksestä ja Teemulle propsit hyvästä sivustosta!

  3. Samaa mieltä, keskustelu asiallisena. Ja mielestäni näin on ollutkin pidemmän aikaa. Mobiiliblogin kommentteja on ollut hauska seurata. Jostain syystyä viimeaikoina trollikommentit lisääntyneet. Saattaa olla että yks ja sama tyyppi kirjottelee niitä eri nimimerkeillä.

Kommentointi on suljettu!