Samsung: Bada ja Tizen yhdistetään

Korealainen Samsung jakoi CES 2012 -messuilla erittäin mielenkiintoisen yksityiskohdan yhtiön strategiasta mobiilialustojen suhteen. Samsungin tavoitteena on nimittäin yhdistää valmistajan oma bada-alusta Intelin kanssa yhdessä avoimena projektina työstämäänsä Tizeniin, josta levisi verkkoon hiljattain ensimmäisiä kuvakaappauksia. Asiasta kertoi Samsungin Tae-Jin Kang (Senior Vice President of Samsung’s Contents Planning Team).

Suunnitelmien valmistuessa Tizen tulee tukemaan badalle kirjoitettuja sovelluksia. Näin Samsung takaa taaksepäin yhteensopivuuden. Samalla uuden alustan sovellustyökalut tulevat olemaan sellaiset, että bada-kehittäjien on vaivatonta siirtyä Tizenin pariin.

Samsungin tavoitteena on selvästikin panostaa Tizeniin lujasti. Muuten yhtiö tuskin olisi valmis luopumaan omasta alustastaan, joka on ehkä hieman yllättäen kahminut älypuhelinmarkkinoilta itselleen kahden prosentin osuuden. Se on enemmän kuin ohjelmistojätti Microsoftin Windows Phonen siivu kakusta.

Lähde: Forbes

5 kommenttia

  1. Tätä toivon minäkin – tarvittaessa jopa kädet ristissä …vaikka Nokiankin vuoksi.
    Sais se Nokia nimittäin oivan opetuksen töppäilyistään… vaikka hyvä tää N9 onkin 🙂

  2. Bada ja Tizen yhdistetään,EI vois siis tulla ainakaan huono kokonaisuus!. 😉
    Se on hyvä,että Samsungilla tiedetään,että millä konsteilla saadaan Androidin suosio kiinni!. Windows Phone on ihan hyvä,mutta…jotain siitä puuttuu ja sen takia suosio ei vaan kasva!!!. =)

  3. Tämä käyttis on kuollut jo syntyessään. Ei lupaa hyvää Samsungille. Parissa kolmessa vuodessa Samsung jää matkapuhelintoimittajana viidennen sijan huonommalle puolelle.

    1. Enpä usko tuohon synkkään ennusteeseen. Todennäköisesti avoimen koodin Tizeniä alkavat hyödyntää muutkin puhelinvalmistajat, koska Androidista pitää maksaa Microsoftille lisenssimaksuja. Android tässä on se, jolle voi käydä kalpaten.

  4. Alustan mielenkiintoisuutta voi lisätä myös se, että tomtom tuo karttansa badalle. mitä tuon kytköksen taustalta loppupeleissä vielä paljastuu jää nähtäväksi. Toki voi olla vain maksullinen tomtom sovelluskin. Mutta jos samsung olisi käyttänyt rahaa tuossa, kenties jopa ostaisi koko tomtomin pois kuleksimasta, tai vähintään karttalisenssit muutamaksi vuodeksi luureihin.

Kommentointi on suljettu!