BlueStacks tuo Android-sovellukset Windows PC:lle

Laitejulkaisujen lisäksi CES 2012 -elektroniikkamessuilla esiteltiin mielenkiintoista BlueStacks-projektia, jonka tarkoituksena on tuoda Android-sovellukset Windows-tietokoneille. BlueStack julkaistiin itse asiassa jo viime vuoden lokakuussa Windows 7 -tietokoneille, mutta nyt se on myös yhteensopiva tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän kanssa.

BlueStackin tavoitteena on tuoda yli 400 000 Android-applikaatiota Windows-laitteille. Sovellukset toimivat ilman muutoksia ja BlueStack kehuukin olevansa ainoa ohjelma, joka kykenee saamaan natiivit ARM- ja x86-pohjaiset Android-sovellukset toimimaan Windows PC:llä. Applikaatiot pyörivät koko ruudulla ja hyödyntävät laitteistokiihdytystä.

BlueStacks aikoo esitellä Windows 8 -versiosta beta-julkaisun ladattavaksi helmikuussa. Microsoftin odotetaan avaavan samoihin aikoihin ohjelmistokaupan Windows 8:lle.

Lähteet: The Verge, My Nokia Blog & BlueStacks