Windows Phone saa pian Skype-puhelut

Microsoftin mobiilialusta saa lähitulevaisuudessa merkittävän lisäyksen sovellustarjontaansa, kun Internet-puheluista tunnettu Skype saapuu Windows Phonelle. Asian on vahvistanut Skypen johtajistoon kuuluva Rick Osterloh, jonka mukaan Windows Phone -versio sovelluksesta nähdään markkinoilla pian.

Alkujaan Skypen odotettiin saapuvan Microsoftin uuden sukupolven mobiilialustalle jo viime vuoden puolella. Windows Phonen kehityksestä vastaava Joe Belfiore lupaili sovellusta ladattavaksi vuoden 2011 lopulle, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Verkkojulkaisu The Vergen mukaan ensimmäinen versio ei tule tarjoamaan syvää integraatiota itse Windows Phone -alustan kanssa. Uusi sovellus tulee toimimaan eräänlaisena väliaikaisena ratkaisuna ennen Skypen todellista sulauttamista alustaan, jonka huhutaan tapahtuvan vuoden lopulla saapuvassa Windows Phone Apollo -julkaisussa.

Lähteet: The Verge & WMPoweruser

4 kommenttia

  1. Tämä oli tiedossa (ainakin piti olla pääteltävissä) jo kauan, ja samallas Lumia 800:n & Lumia 710:n kanssa kiirehtiminen (etukameran poisjättö, vaikka Nokialaisissa muutoin ollut vuosia), onkin ikään kuin keskisormen näyttämistä ko. mallien ostajille. Piti vain saada markkinoille äkkiä jotain, olkoonkin ettei noita Suomesta virallisesti saa vieläkään mistään (paitsi ennakkotilattua)…..

  2. ”… ensimmäinen versio ei tule tarjoamaan syvää integraatiota itse Windows Phone -alustan kanssa. Uusi sovellus tulee toimimaan eräänlaisena väliaikaisena ratkaisuna ennen Skypen todellista sulauttamista alustaan, jonka huhutaan tapahtuvan vuoden lopulla saapuvassa Windows Phone Apollo -julkaisussa.”

    Eli kyse on samanlaisesta purkkavirityksestä, jonka Nokia & Skype tarjosivat Symbian-puhelimiin. Ei kiitos. Omasta puolestani odottelen Apollo-versiota Windows-luureista, nykyisellään ei kannata vielä ostaa.

    Sikäli merkillistä, että jo Nokia N900:ssa Skype oli integroitu loistavasti käyttöliittymään ja Skype-puhelut/-viestit saapuivat puhelimeen aivan kuten tavalliset gsm-puhelut ja tekstiviestit.

    1. Ainahan alustoissa on kehittämisen varaa. Tuolla logiikalla puhelinta ei ikinä kannattaisi ostaa.

Kommentointi on suljettu!