Samsung lupaa parempaa akun kestoa älypuhelimiinsa

Ominaisuuksien lisääntyessä, laskentatehon kasvaessa ja näyttöjen koon suurentuessa älypuhelinten akun kesto tuntuu vain menevän huonompaan suuntaan. Usein tehokäyttäjillä voi olla vaikeuksia pitää älypuhelimensa elossa aamusta iltaan. Korealainen Samsung aikoo tarttua tähän ongelmaan. Yhtiö on nimittäin asettanut tavoitteekseen, että jokaisen vuoden 2012 aikana julkaistavan älypuhelimen virta kestäisi kovemmassakin käytössä kokonaisen päivän.

Tavoitteisiin aiotaan ennen kaikkea päästä paremmalla optimoinnilla. Samsung pyrkii kehittämään puhelinten tapaa käsitellä WiFi-verkkoja ja nopeita 4G-yhteyksiä. Korealaisvalmistaja lupaa lisäksi tehokkaampia akkuja.

Parannuksista huolimatta Samsungin Kevin Packinghamin mukaan tehokäyttäjät tulevat jatkossakin ainakin jossain määrin painimaan virtaongelman kanssa. Tehokäyttäjät saattavat siis tulevaisuudessakin joutua turvautumaan suurempiin akkuihin, jollaisen yhtiö tarjoaa muun muassa nykyiselle lippulaivalleen, Galaxy S II:lle.

Miten MobiiliBlogin lukijoiden älypuhelimissa kestää virta kovassa käytössä?

Lähde: CNet

19 kommenttia

 1. Allekirjoittaneella SGSII kestää juuri ja juuri ilta kuuteen, sen jälkeen saa olla pitkin iltaa säästämässä virtaa tai kytkemässä laturiin. Juurikin siitä syystä postimies tiputti tuon Samsungin 2000mAh akun tänään postiluukusta. Sillä mennään toiv päivän loppuun ilman huolta, iPhone 4:n jälkeen huolettomuutta on jäänyt kaipaamaan.

 2. Samsung galaxy notella kestää akku pari päivää jos ei mitään aivan hullua käyttöä ole. Jos käyttää aivan tosissaa niin kyllä se päivässä loppuu.

 3. Kovassa käytössä n. 5 – 7 tuntia, puhelimena Samsung Galaxy S. Ihan onneton tuo on, raivostuttaa ihan.

 4. Nokia N9:lla kestää akku puolitoista-kaksi vuorokautta riippuen käytöstä. Yöksi laitan vekottimen virransäästötilaan, muuten kaikki toiminnat ovat toiminnassa aivan normaalisti.

 5. Noten akku kestää helposti 1-2 vuorokautta, yöllä on automaattinen virransäästötila päällä.

 6. Mun Nokia E7:kassa akku kestää sen 3-4 päivää kohtuu kevyessä normi käytössä, mut kovemmassa käytössä akun saa kyllä päivässä tyhjäksi
  ja jos ei mitään tee niin akku kestää melekeen viikon 🙂

 7. Samsung Galaxy Nexus, ja akku kestää normaalissa tehokäytössä aamusta iltaan, tarvittaessa virransäästöllä viikonlopun yli.
  Täytyy muistaa että lähes kaikki älypuhelimet saa helposti tyhjäksi työpäivässä, jos näyttö on paljon päällä tai jos puhut paljon puhelimessa.

 8. Lataan puhelimen (SGS) normaalisti 3-4 päivän välein. Käyttö on aika kevyttä (1-3 puhelua/vrk + satunnaista sähköpostien tsekkailua/netin selailua). Öisin pidän puhelimen suljettuna.

  1. Puhelimen sulkeminen yöksi säästää todella aika paljon virtaa.

   1. Aika suhteellista sekin. Omassa N9:ssa ”Battery usage” ohjelma näyttää idle virran kulutukseksi 9mA, jatkuvasti nettiin kytkettynä. Joten jos määrittelee yöksi vaikkapa 8 tuntia, niin se tekee 72mAh, eli jotakuinkin rapiat 5% yön aikana. Toki riippuu myös pitkälti alustasta ja käytettävistä palveluista.

 9. Samsung Galaxy Nexus on ollut akun varassa 23.5 tuntia ja 12 % jäljellä. Vajaan tunnin kävelylenkin aikana oli Sports Tracker, GPSLogger ja TuneIn Radio käytössä. Kahta sähköpostia tarkistelee kellon ympäri.

  Puhelin on jo liiankin ohut ja ottaisin hetkeäkään miettimättä vaikka puoli senttiä lisää paksuuteen jos sillä esimerkiksi tuplaisi akun tarjoaman käyttöajan. Ei siis todellakaan kehumista nykytilanteessa. Olisi enemmän kuin mukavaa jos voisi huoletta käyttää puhelimen älyä silloinkin kun ei aamulla laturista irroita lähtiesseen! Toivottavasti SGN:n saavuttaessa eläkeiän tähän on jo valmistajat heränneet.

  Haikeudella muistelee niitä aikoja kun puhelimelle riitti yksi lataus viikkoon, tosin silloin se oli juurikin puhelin, nyt kaikkea paitsi sitä.

 10. Samsun Galaxy Nexus. Jos lyö synkkaamisen pois päältä ja muutenkin käyttää puhelinta vain siten että siihen voi soittaa niin kestää helposti 2 päivää. Mut sitte siin käytös missä ite tota käytän niin saa tuon kuudessa tunnissa loppuun. Keskimäärin 7-8h kestää. Käyttö on kymmeniä viestejä per päivä / nettisurffailua / musiikin kuuntelua.

  Alussa vähän hirvitti kun akku ei kestänyt kuin sen 3-4h. Johtuen siitä että tuli tietysti testailtua tuota paljon ja kokeiltua pelaamista yms. Tuo värkki ei taida kestää tuntiakaan pelaamista.

 11. Nokia N9 on itellä, ja akun kesto on tosi vaihtelevaa. Mm tänään otin puhelimen kahdeksalta aamulla laturista ja takashan se piti laittaa jo kuudelta illalla, tosin käytin sitä aamupuolella muutamia tunteja ja myöhemmin lisää. Jt akun kesto on ollut lähinnä surkea ja olis oikeenki mukava kun tähänki löytys isompi akku, esim 2000mAh kokoinen ( nykyinen 1450mAh ). Jos joku sattuu tietämään että löytyykö sellasta N9:siin niin oikeinki mukavaa olisi jos kertoisi sen täällä.

 12. Samsung Omnia Lite. Akku kestää käytössäni 3-4 päivää. Aika vähäistä on puhelimella surffailu ja silloinkin käytän enimmäkseen WiFi-yhteyttä, joka ei syö kovin paljon akkua. Mutta jos käyttää 3G-verkkoa surffailussa, akku tyhjenee muutamassa tunnissa. 3G-surffailun jälkeen käytän puhelinta lentokonetilassa, jotta saan 3G-yhteyden pois päältä. Jos se jää päälle akku tyhjenee 7-10 tunnissa vaikka puhelimella ei tekisi yhtään mitään.

  1. Yksi unohtui mainita: jos käyttää GPS:ää, akku tyhjenee 1-2 tunnissa. Käytännössä puhelin pitää olla koko ajan kiinni autolaturissa, jos on paikannus päällä. Ja kestää muuten 10-15 min ennen kuin löytää satelliitit!

 13. SGS i9000 kestää helposti päivänkin kohtuullisella käytöllä. Tehokäytössä hyytyy jo kuudessa tunnissa, muuten kestää hyvin 10-14 tuntia. Käytän lähinnä Spotifyä ja joskus Skypeä.

 14. Itte otan Galaxy ässän aamu kasilta laturista pois ja siinä illalla 10-11? aikoihi alkaa hälyttää että pitäisi ladata. Päivän aikana facebook chat on koko aika auki, Kuuntelen musiikkia aina ku on mahollista :D, nettiä selailen jonkin verran ja viestejä tulee lähetettyä se 40-50 ja sit tietty jotain 15min päivässä jotain pelailua. Ittellä tuo akunkesto riittäny ihan hyvin, mutta jos ei saa yöksi lataukseen, nii kyllä pitää olla varapuhelin varmuuden vuoksi mukana….

 15. iPhone 4S. Akku kestää normaalista 2 päivää jollain 5-6 h käytöllä. Kaikki mahdollinen päällä paitsi bluetooth. Jos oikein kovasti käyttää niin akku kestää kyllä koko päivän, mutta yöllä joutuu silloin lataamaan.

  Itsellä tosi harvoin on niin kovaa käyttöä että akku kestäisi vain yhden päivän, ehkä reissatessa kun käyttää navikointia. Kelpaa mulle, vaikka akku sais aina olla parempi. 🙂

 16. Androidin kanssa näpertäessä on hyvä ottaa tavaksi napsia 3G (APN) yhteyttä pois päältä aina kun ei tarvitse, ja säätää näytön kirkkaus alhaiseksi aina kun ei aio käyttää sitä aktiivisesti. Jostain kummasta syystä omassa DesireZ:ssa akun kestoa pidentää näytön himmennys silloinkin, kun laite muutenkin on näyttö pimeänä taskun pohjalla. En tiedä heräileekö se siellä itsekseen kokoajan vai mikä on selitys tälle.

Kommentointi on suljettu!