ZTE: Microsoft laskuttaa 20-30 dollaria Windows Phone -lisenssistä

Windows Phone -kelkkaan loikannut kiinalainen ZTE on paljastanut tietoja Microsoftin mobiilialustan lisenssihinnoista. Yhtiön johtajistoon kuuluvan Santiago Sierran mukaan Microsoft laskuttaa yhdestä Windows Phone -lisenssistä 20-30 dollaria. Näin tilanne on ainakin ZTE:n kohdalla, kertoo Sierra.

Tieto tulee siinä mielessä yllätyksenä, että aikaisemmin valmistajien kuten HTC:n ja Samsungin on arveltu maksavan lisenssistä 10-15 dollaria. Luvut ovat saattaneet olla vääriä tai sitten Microsoft laskuttaa Windows Phonesta eri hinnan valmistajasta riippuen. Microsoft tuskin tulee lukuja paljastamaan, joten tarkkaa selkoa asialla ei todennäköisesti saada.

ZTE on kertonut Windows Phone -puhelimen rakentamisen olevan Android-malleja kalliimpaa. Yhtiön mukaan kustannusrakenne on erilainen, mutta sen tarkemmin asiasta kiinalaisvalmistaja ei ole suostunut kommentoimaan.

Lähde: The Verge

5 kommenttia

 1. Microsoft osaa riistämisen taidon. Eipä tule koskaan ostettua Windows-puhelinta.

  1. Microsoft itkee tänään itsensä uneen 🙁

  2. Itse en aio kutsua ketään kiskuriksi ennenkuin on edes joku käsitys siitä mitä maksuja tällaisesta yleisesti kerätään. Etkä muuten tiedä sinäkään joten miksi moinen itkupotku? 🙂

 2. Näin on.Ja tulevat WP Nokiatkin ovat pian ”menneen talven Lumia”!!. ;/
  Android,Bada,Tizen…näillä on tulevaisuutta!.

 3. Itse luuri näyttäisi olevan kova kilpailija Lumia 900:lle.

  PS. On muuten riskisti N97 näkönen.

Kommentointi on suljettu!