Bloomberg kokosi arviot yhteen: Nokia toimittanut 1,3 miljoonaa Lumiaa?

Matkapuhelinvalmistaja Nokian odotetaan paljastavan ensimmäiset viralliset luvut Windows Phone -pohjaisten Lumia-puhelintensa myynnistä 26. tammikuuta, jolloin valmistaja julkaisee vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tuloksensa. Luvut ovat mielenkiintoisia paitsi Nokian kannalta, niin myös itse Windows Phonen osalta, sillä Microsoft on ollut hyvin vaitonainen alustan menestyksestä markkinoilla. Ehkäpä Nokian tulevat luvut valottavat hieman myös tätä seikkaa.

Taloustoimisto Bloomberg on koonnut yhteen kaikkiaan 22 eri tahon ennusteet Nokian Windows Phone -puhelinten toimituksista. Arviot vaihtelevat 800 000 aina kahteen miljoonaan toimitettuun puhelimeen. Keskiarvoksi ennusteista muodostui 1,3 miljoonaa toimitettua Lumiaa.

Toimitukset eivät vastaa kuluttajille myytyjen puhelinten määrä. Ne kertova siitä, kuinka paljon Nokia on toimittanut laitteita jälleenmyyjille kuten operaattoreille.

Lähde: WMPoweruser

5 kommenttia

 1. Näinhän se kantsii (”myynti”)luvut ilmoitella. Saadaan paremmat luvut kuin todellisista asiakkaille menneiden tilastoista. Ja silti Lumian myynti on selvästi alle alku-odotusten, joka sekin oli varsin vaatimattomat 2 milj. luuria. Huomioiden toki lyhyen myyntiajan, mutta markkinointi on kohdistunut parhaiten myyviin maihin.
  Toisin kuin Nokian syrjimän N9:n myynti, jonka kerrotaan olevan silti aivan samaa luokkaa, vaikka sen myynmaat Nokia on rajannut aivan toisarvoisiin. Suomi on toki tärkeä meille, mutta markkina-alueena kovin pieni.

  Selkeä floppi tuo Lumia-luuri ja WP7 ja 7.5, vaik kuinka ’Manguivat’ sitä maailmalle Microsoftin jättipanostuksin.

  Mutt kyllähän siitä Nokia varoiteltiin monin sanoin ja monin suin. Olisivat vain kuunnelleet ja ymmärtäneet alan markkinoista jotain.

  1. lisähuomiona, ett Androideja rekisteröidään eli ostetavat kahdessa päivässä jo hiukka enemmän kuin toi Nokian WP-Lumian myyntiarvio…

 2. Nokian osake -7%, ilmeisesti tästä uutisesta ei olla oikein tykätty.

 3. Saattaa olla tuon kurssilaskun taustalla myös seuraavaa: ”Lähes viidenneksen kurssinousu lupaa huonoa Nokian osaketta shortanneille eli sen kurssilaskun puolesta näkemystä ottaneille sijoittajille. Ja heitä on koko tukku, sillä New Yorkin pörssin tilastojen mukaan Nokian osake oli uudenvuoden alla shorttaajien kakkossuosikki ja positioiden määrä oli loikannut huikeaan 147,9 miljoonaan, mikä oli korkein määrä koko viime vuoden aikana.” Lainaus on Kauppalehdestä. Toisin sanoen tietyn porukan intresseihin kuuluu saada kurssia alas erilaisin uutisoinnein … No torstaina olemme paremmin selvillä tilanteesta.

 4. Mielestäni Ihan turha vetää johtopäätöksiä tässä vaiheessa yhtään mistään. Eihän koko Lumia ole julkaistu kun rajoitetulla markkina-alueella. No saahan sitä spekuloida jos tykkää.

Kommentointi on suljettu!