Apple myi loppuvuonna 37 miljoonaa iPhonea

Amerikkalaisen Applen hurja vauhti älypuhelinmarkkinoilla jatkuu. Yhtiö julkaisi eilen vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tuloksensa, jonka luvut ovat vakuuttavaa luettavaa. Yhtiö rikkoi aiemmat ennätyksensä sekä liikevaihdon että liikevoiton osalta.

Älypuhelimia Apple myi neljänneksen aikana 37,04 miljoonaa kappaletta, joka on 128 prosenttia vuodentakaista enemmän. Taulutietokoneet kävivät niin ikään hyvin kaupaksi. Yhtiö myi iPadejä loppuvuoden aikana 15,43 miljoonaa kappaletta. Se on 111 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Yhtiön vauhdin on vaikea nähdä ainakaan hidastuvan kuluvan vuoden aikana. Vaikka monet pitivät iPhone 4S:ää pettymyksenä, ei se mitä ilmeisimmin ole ollut sitä suurten massojen silmissä. Onkin ihme, jos Applen menestys älypuhelimissa hiipuisi, sillä tälle vuodelle yhtiön odotetaan esittelevän viidennen sukupolven iPhonen, jonka uskotaan olevan muotoilultaan täysin uudistunut.

1 kommentti

  1. Tässä mielenkiintoinen tieto liittyen tabletteihin: Tabletit Suomessa: iPadeja 150000, Androideja 20000

    ”Sanomilla on jo yli 50 mobiilisovellusta tai mobiililaitteille optimoitua sivustoa, tunnetuimpina Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien mobiilisivustot.

    Näiden liikennetietojen perusteella arvioidaan, että iPadien määrä Suomessa on joulun jälkeen ylittänyt 150 000 laitteen rajan. Android-tabletteja on noin 20 000.

    Lähes puolet Sanoman mobiililiikenteestä tulee Applen päätelaitteista, iPhonesta ja iPadista. Android-laitteista tuleva liikenne on noin 20 prosenttia kokonaismäärästä. Sekin on kasvussa ja noussee Symbianin ohi lähikuukausina. Windows-puhelinten osuus luonnollisesti oli vielä olematon.”

Kommentointi on suljettu!