Open webOS 1.0 saapuu syyskuussa

Murheenkryyniksi tietokonejätti HP:lle muodostunut webOS-mobiilialusta muuttuu täysin avoimeksi syyskuuhun mennessä. Yhtiö päätti joulukuussa avata webOS:n avoimeen käyttöön, kun HP:n omat laitteet floppasivat markkinoilla pahasti. Nyt operaation tarkat suunnitelmat ovat selvät ja HP:n tavoitteena on saada järjestelmän kaikki osat avoimiksi ennen talvea. Suunnitelmien mukaisesti HP julkaisee Open web OS 1.0 -alustan syyskuussa.

Alustan muuttuminen avoimen lähdekoodin projektiksi avaa matkapuhelinvalmistajille uusia mahdollisuuksia. On kuitenkin hyvin epäselvää onko valmistajilla kiinnostusta lähteä tukemaan kehitystä ja ottaa webOS käyttöön omissa laitteissaan. Se voisi olla vaihtoehto Androidin rinnalle, mutta varteenotettavan ekosysteemin luominen ei ole helppoa. Aika näyttää uskaltavatko valmistajat hypätä webOS-kelkkaan.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Toivon tietysti, että webOS kerää valmistajia ympärilleen, mutta tärkeintä on, että oma Pre2 saa pian uusia, yhteisön lisämausteilla höystettyjä päivityksiä 😀 Toivottavasti…

Kommentointi on suljettu!