Samsung myi viimeisellä kvartaalilla 80,7 miljoonaa puhelinta

Applen tavoin korealainen Samsung löi pöytään kovat luvut vuoden 2011 viimeisen neljänneksen osalta. Yhtiön liikevaihto ja -voitto ylsivät uusiin ennätyksiin. Luvuista kiinnostuneet voivat lukea Samsungin virallisen tulostiedotteen täältä.

Samsungin matkapuhelinliiketoiminnalla pyyhkii hyvin. Yhtiö myi loppuvuonna 80,7 miljoonaa matkapuhelinta, mutta jätti ilmoittamatta miten luvut jakautuivat perus- ja älypuhelinten kesken. Eri tutkimusyhtiöiden arvioiden mukaan älypuhelinmyynti asettui 31-36 miljoonan laitteen välimaastoon. Tämä tarkoittaisi sitä, että Samsung menetti paikkansa suurimpana älypuhelinvalmistajana Applelle, joka myi viimeisellä kvartaalilla 37 miljoonaa iPhonea.

Nokiasta Samsung on vielä reilun 30 miljoonan puhelimen päässä. Suomalaisvalmistajan asema suurimpana matkapuhelinvalmistajana on näin ollen vielä hyvin turvattuna. Tästä on kiittäminen Nokian halpapuhelimia, jotka myyvät hyvin, vaikka älypuhelinmyyntin laskeekin.

Lähteet: Engadget & UnwiredView