Windows Phone Tango tukee 120 eri kieltä? Tuki natiiville C++-koodille tulossa?

Seuraavan merkittävän Windows Phone -julkaisun huhutaan laajentavan merkittävästi alustan kielitukea. Microsoft kohensi alustan lokalisointia jo Mango-versiossa, mutta tulevan Tango-julkaisun huhutaan sisältävä jopa 120 eri kieltä. Nykyiseltään Windows Phone tukee 35 kieltä.

Laaja kielituki parantaisi Windows Phonen mahdollisuuksia levittäytyä uusille markkinoille. Windows Phone Tangon odotetaan muiltakin osin kehittävän alustaa laajempaan käyttöön muun muassa parantamalla sen soveltuvuutta edullisemman hintaluokan puhelimiin. Tämä on erityisen tärkeää Nokialle, joka pyrkii puskemaan Microsoftin mobiilialustaa useampiin hintaluokkiin Symbianin jäädessä pois.

Toinen Windows Phone huhu koskettaa erityisesti sovelluskehittäjiä. Tietojen mukaan Microsoft olisi tuomassa työkalun, jolla kehittäjät voisivat hyödyntää sovelluksissaan natiivia C++-koodia. Sen avulla raudan tehot saataisiin valjastettua paremmin käyttöön sitä todella tarvitsevissa sovelluksissa ja peleissä.

Lähde: The Verge

7 kommenttia

 1. Miksiköhän ne ei lisää moniydintukea kun jengi siitä eniten narisee. Mielestäni se ei ole niin tärkeä nyt heti kun toimii sulavasti muutenkin mutta hyvin monelle tuntuu olevan.

 2. Symbianista ei kyl kannattais luopua, ku se kerran alakaa Bellen myötä näyttämään niin hyvältä 🙂
  Sillekkin varmana löytyy joku markkinarako Windowssin rinnalla…
  Ja unohtamatta Meegoa, jolle löytyy myös omat kannattajansa 🙂

  Se on kyllä paha virhe Nokialta jos menee luottamaan pelkkään Windowssiin :/
  Ei sillä et Windows ois mikään huono käyttöjärjestelmä…

  1. @Samo

   Symbian saattaa näyttää hyvältä Bellen myötä, sen myyntikäyrä uusissa laitteissa ei, eikä ole mitään syytä uskoa tämän muuttuvan. Mm. siksi ajettava WP alempiinkin hintaluokkiin (tämä käyrä on ajettava pakon myötäkin ylös). It’s just business..

   1. Niinhän se on että bisnes on julmaa ja raha ratkaisee, mut en edelleenkään oo oikeen pelkän Windowssin kannalla vaikka sisäänsä hyvä diili se sekin oli Nokialle

  2. Voi myös olla, että WP diiliin kuuluu jotkin rajoitukset muita käyttiksiä silmällä pitäen.

   1. Nokian ja Microsoftin välisestä sopimuksesta tiedetään vähän, mutta yksi selvä pointti on, että Nokia ei saa yksinoikeutta Windows Phoneen (eli esim. Samsung voi edelleen käyttää sitä), mutta toisaalta Nokialla on vapaus myös käyttää muita käyttöjärjestelmiä.

Kommentointi on suljettu!