Windows Phone Apollon uudistuksista lisää tietoa

Apollo eli Windows Phone 8 lisää Microsoftin mobiilialustaan erittäin kaivattuja ominaisuuksia, käy ilmi pocketnow.comin saamista tiedoista. Verkkosivusto nojaa tiedoissaan Windows Phone -tiimin vetäjän Joe Belfioren videoesittelyyn, jolla kerrotaan tulevan alustaversion uudistuksista. Ikävä kyllä video ei ole ainakaan vielä vuotanut verkkoon.

Tietoihin perustuen Apollo-julkaisu vaikuttaa todella merkittävältä. Se kohentaa useita osa-alueita, joissa Windows Phone on vielä perässä pahimpia kilpailijoitaan, iOS:ia ja Androidia.

Apollo lisää tuen moniydinsuorittimille, neljälle eri näyttöresoluutiolle, NFC:lle ja microSD-muistikorttipaikalle. Kaikki erittäin tärkeitä ominaisuuksia, jotka löytyvät jo muun muassa Androidista. Lisäksi Apollo tulee integroimaan Skypen vahvasti alustaan ja mahdollistamaan kamerasovellukseen uusien ominaisuuksien lisäämisen erilaisilla teemoilla.

Alustaversion kerrotaan myös helpottavan sovelluksien kääntämistä PC:ltä mobiililaitteille. Samalla luvassa on tuki natiiville koodille, jonka on tarkoitus helpottaa porttaamista paitsi työpöydältä niin myös muilta mobiilialustoilta.

Windows Phone 8:n mukana toimitetaan Internet Explorer -verkkoselaimesta kymppiversio. Tarkemmista uudistuksista ei juurikaan vielä tiedetä, mutta ainakin se osaa kompressoida sivut pienentäen niiden kokoa jopa 30 prosenttia. Teknologia on tuttu muun muassa Opera Mini -selaimesta.

Microsoft ei ole paljastanut Apollon tarkkaa saatavuutta. Yleisesti kuitenkin on uskottu sen saapuvan ennen vuoden 2012 loppua.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Kertoisiko jutun tekijä mitä tarkoittaa tuki natiiville koodille? Natiivista c++-tuesta olen kyllä kuullut.

  2. Apollon jälkeen WP7:stä saattaa tulla kilpailukykyinen alusta, nyt se ei sitä ole. WP7 rajoittaa valmistajia todella paljon siihen että voisivat erottua tai kilpailla raudalla mikä varmasti ärsyttää, kun pitäisi saada juuri se oma WP7 luuri myytyä eikä sen toisen firman.

    1. Mielestäni WP7 on todellakin kilpailukykyinen juuri nyt. Erottautumistavat ovat melko vähissä mutta mielummin otan hyviä palveluja aka lumia kuin jotain skinejä jotka vain hidastavat päivitystiheyttä aka android.

  3. Tuki natiiville koodille saattaa tarkoittaa sitä, että kolmannetkin osapuolet voivat tehdä luuriin ohjelmia MS:n natiiveille C ja C++ ohjelmointikielillä. Natiivi MS:n tapauksessa varmaankin on Win32 C. Mutta en ole ihan varma millä ehdoilla ei-firmatkin voisivat tehdä ohjelmia esim. harrastuspohjalta Win32 C:llä MS:n luureihin. Tuleeko maksaa kuinka suuriakin maksuja saadakseen oikeuden ladata itsetekemiään ohjelmia omalla rahallaan ostamaansa Windows luuriinsa .

Kommentointi on suljettu!