Hankitko Nokia Lumian? Lataa nämä ilmaissovellukset puhelimeesi

Nokian Lumia 800 on ollut nyt myynnissä Suomessa noin viikon. Se on alustavien tietojen mukaan kerännyt Pohjolassa suurta kiinnostusta, joten Nokian Windows Phone -puhelimen omistajia liikkuu varmasti jo MobiiliBloginkin aalloilla.

Windows Phone -alustalle on Nokian ilmoitettua tuestaan ilmestynyt paljon kotimaisia sovelluksia. Tässä artikkelissa kerromme muutamista, jotka kannattaa ehdottomasti latailla uutuuspuhelimeensa ensimmäisten joukossa. Mukana on myös muita sovellusvinkkejä.

Alustan laajasta sosiaalisten palveluiden tuesta huolimatta kannattaa Lumia 800:aan ladata ehdottomasti Facebook– ja Twitter-sovellukset. Kannattaa katsastaa myös sovellus nimeltään Seesmic. Se mahdollistaa useiden palveluiden käyttämisen yhden applikaation kautta.

Kotimaan tapahtumista pysyy parhaiten ajan tasalla lataamalla Ilta-Sanomien virallisen Windows Phone -ohjelman. Se on hyvin toteutettu sovellus, joka istuu loistavasti Windows Phonen yleisilmeeseen.

Nettiradioita harrastavalle voi suositella NRJ Finlandin ja Yleisradion sovelluksia. Molemmat tukevat moniajoa, joten radion voi jättää päälle ja siirtyä vaikka selaamaan nettiä. Musiikkiharrastajan ehdoton valinta on myös Spotify, jos taskusta löytyy palvelun Premium-tunnus.

Lataa myös nämä applikaatiot Windows Phone -puhelimeesi:

10 kommenttia

 1. Belle is out. Liittäkää puhelin vain koneeseen.
  🙂

 2. Onkos winkkarille saatavana Reittioppaan tapaista softaa tietääkö kukaan?

  1. Joo on. journey planner. Hemmetin hyvä!

 3. Itse voin suositella myös erittäin lämpimästo Nordean mobiilipankkisovellusta, (jos olet Nordean asiakas…) toimii erittäin hyvin ja siihen voi tallentaa omat osakkeet (ilman että kirjautuu verkkopankkiin), myös valuuttamuunnin toimii todella hyvin, Suosittelen!!

  Myös hesarin sovellus on näppärä! Samoin SkyDrive. Itse käytän sää-sovelluksena Weather View-ohjelmaa koska siinä on live-tiili niin näkee samantien kotinäytöllä sään. Ja jos käytössä on Elisa Viihde palvelu niin sen sovellus on ihan huippu, toimii paljon paremmin kuin androidissa.

  Tässä muutama oma suosikki, paljoa en ole tosin vielä sovelluksia kerennyt testaamaan.

 4. @ Tonttu

  Pääseekös siitä Nordean softasta suoraan sinne pankkiin vai avaako se vaan nettisivun, jossa on mobiili pankki?

  1. Siis pääsee ihan pankkiin. Heti etusivulla näkee kätevästi kaikki tilitiedot, lainat, luottokortin käyttövaran ja sijoitukset. Todella kätevä sovellus ja erittäin sulavasti toimiva. Yksi toive olisi että kameralla voisi skannata viivakoodeja laskun maksuun, muuten todella kätevä sovellus.

 5. Hei Teemu. Näitä lisää kiitos. Lumia tuli just hommattua!

 6. Ostin juuri Lumia 800 puhelimen. Kovin pettynyt kuitenkin. Ei taida Nokian tunnarista ”Connecting people” olla paljoakaan enää jäljellä kun Windows tuli puhelimeen.
  Yritin kytkeä puhelimen langattomaan kotiverkkoon ja jakaa kuvia ja dokumentteja muiden kotiverkossa olevien laitteiden kanssa. Tyly oli kuitenkin vastaus, No support.
  Seuraavaksi menin autoon linkittämään uuden puhelimen autoradion kanssa. Vain hands free toiminta tuettu ilman puhelinluettelon lähetystä. Vanhalla Nokialla totuin kuuntelemaan nettiradiota ajon aikana ja stream-ata singnaalin autoradioon bluetoothin kautta. Lumia 800, no support.
  Kaveripurukassa on totuttu lähettämään valokuvia kavereiden kesken Bluetooth-in kautta. Minä putosin kuitenkin listasta pois koska hommasin Lumia 800 puhelimen. No Bluetooth support.
  Viimeiseksi kokeilin vielä jotain jonka luulisi olevan jo aikas peruskauraa tänä päivänä , katsella valokuvia ja videoita TV ruudusta joita kuvasimme uudella Lumia 800 puhelimella ja printata kuvat ulos verkkoprintterillä. Kuinkas kävikään, no WI-FI support, eli ei kuvia telkkarissa. Säälittävää että Nokia yrittää uudelleen huipulle tällaisin varustuksin…

 7. voisko pistää nokia lumia 710 sovelluksia

Kommentointi on suljettu!