Nokia Belle -päivityksen jakelu käynnistyi

Odotetun Nokia Belle -päivityksen jakelu on aloitettu tänään, ilmoittaa suomalaisvalmistaja virallisessa blogissaan. Päivitys on saatavilla seuraaviin puhelimiin: Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 ja Nokia Oro. Tulevien viikkojen aikana Bellestä pääsevät nauttimaan myös Nokia 500 -puhelimen omistajat.

Belle uudistaa Symbian-puhelinten käyttöliittymään merkittävästi. Se laajentaa työpöydän kattamaan kuusi kotinäkymää sekä tekee widget-minisovelluksista aiempaa monipuolisempia. Samalla päivitys yksinkertaistaa valikkorakennetta ja parantaa selaimen toimivuutta.

Muista päivityksistä poiketen Bellä ei ole mahdollista ladata puhelimeen verkon yli. Päivitys uuteen alustaversioon onnistuu vain liittämällä puhelin tietokoneeseen ja käynnistämällä Nokia Suite -sovellus. Tarkemmat päivitysohjeet löydät juttumme lopusta.

18 kommenttia

 1. Haha jos meinaa päivittää Bellen Nokian Bookletilla kannattaa samantien varata koko ilta ja yö operaatioon. Aamulla huoltoon kun kone jumiutu kesken päivityksen juuri kun puhelinta ei olisi saanut irrottaa koneesta. ;D

  No tarpeeksi Bookletin dissausta, mitä kokemuksia ihmisillä päivityksestä?? E7 saa varmasti toisen elämän Bellen myötä.

 2. Tänään pitäisi vielä päivittää N8. Nyt ei vielä voi, kun pitää odottaa yhtä puhelua. Huomenna viimeistään voin kertoa kokemukseni päivityksestä.

 3. Äsken sain asennettuna ja ensi tuntuma on erittäin positiivinen. Tälläinen tämän puhelimen olisi pitänyt olla jo silloin, kun tuli markkinoille.

 4. Haluan N8:sta rahat takaisin! Ostin puhelimen hitaana ja vanhanaikaisella käyttöjärjestelmällä. Nyt Bellen myötä kaikki retrohenkisyys on poissa 🙂

  Mahtavaa, että Nokia huolehtii asiakkaistaan. Huomasin, että päivitys nollaa puhelimeen laitetut herätykset, joten ne kannattaa ensimmäisenä laittaa takaisin, jottei aamulla tule ikävää yllätystä.

  Ei kyllä uskois mitenkään samaksi laitteeksi N8:a enää. Kaikki valikot ja kaikki toimii niin sulavasti. Tuntuu ku olis saanu just uuden puhelimen käteen. Ei tälle löydy edes tarpeeksi ylistyssanoja.

  1. Kyllä se kaiken tuntuu nollaavan. Asetukset ja ohjelmat.

   Hämmästyksekseni Angry Birds asentui uudelleen ilman mitään ongelmia, ja jopa läpäistyt tasot olivat entisellään.

 5. E7:lla belle toimii kuin unelma. Asennus sujui hyvin ja kaikki tiedot säilyivät ja muutenkin meni kaikki putkeen. Kerrankin, jee! 🙂

  1. Hienoa kuulla. Pitää tässä itsekin päivittää E7 kunhan ehtii. 🙂

 6. C7 päivitetty ja kyllä toimii nyt sulavasti! Paljon mukavampi käyttää 🙂

 7. Miten päivitys onnistuu macilla? mulla on c7 ja mac. ei hyvä yhdistelmä. prkl

 8. Jees päivitys tehty N8:n. Homma toimii ihan sulavasti mutta silti ollaan valovuosi jäljessä Lumian käyttökokemusta. Lähden varmaan sitä ostamaan töiden jälkeen. Tulipahan nähtyä.

  1. Kumpaakin käyttistä käyttäneenä voin sanoa että paskaa, sori nyt vaan. WP7 käyttiksenä on aivan eri aikakaudelta, ja se näkyy ja tuntuu.
   Windows vihahan on sitten toinen juttu, jolla ei järjen kanssa tekemistä olekaan.

 9. saas nähä että millon tää tulee nokia 500.. Tuli kyl pettymyksenä että ensin joudutaan odottamaah päivitystä kuukausia ja sitten ei tulekkaan kaikkiin ja juuri se oma puhelin jää pois -,-

 10. Ei ole pahemmin ollut moittimista. Huvittavinta oli, kun päivityksessä tulee vanha Ovi kauppa, jonka joutuu päivittämään. Tietenkin joutui asentamaan sovelluksia uudestaan. Uudet Widgetit voisivat tulla piakkoin saataville.

  1. Joo toi oli hassu 🙂 juttu kun ei mennyt kauppa päälle. Parin katkenneen verisuonen jälkeen sain päivitettyä Nokia Beta Labsista kaupan beta version.

 11. hei kaverit kuka vois auttaa mua?
  mä tein päivityksen mutta vahingossa keskeytin sen ja nyt en osaa tehä loppuun.. mull ei ole muutama sovellusta esim kauppa kartat ym.. miten voisin tehä?

 12. Päivitin E6-00:aan Bellen kun sitä niin kehuttiin. Sulavastihan toiminnot kulkee, hitusen petyin. Sevverran jäi kaivelemaan toimivuus ettei GoogleSynkkaus toimi, käytän googlen kalenteria… 🙁 ns. Toivottavasti Carla olisi edistyneempi 🙂

Kommentointi on suljettu!