Canalys: Nokia toimitti N9-puhelinta loppuvuonna 600 000 kappaletta

Nokia kertoi vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tulostiedotteessaan myyneensä yli miljoona Windows Phone -pohjaista Lumia-puhelinta. Monet jäivät kaipaamaan tarkkoja lukuja myös MeeGo-pohjaisesta N9:stä, mutta sen osalta Nokia oli erittäin niukkasanainen. Osa jopa epäili laitteen myyneen paremmin kuin uudet Lumia-puhelimet, joka olisi saattanut olla syynä vaitonaisuuteen. Näin ei kuitenkaan vaikuttaisi Canalysin tuoreen raportin valossa olevan.

Tutkimusyhtiön mukaan Nokia toimitti viime vuoden lopulla 600 000 MeeGo-puhelinta. Samaan aikaan Windows Phone -pohjaisi laitteita toimitettiin Canalysin laskujen mukaan markkinoille 1,2 miljoonaa kappaletta. Todellisen kiinnostuksen vertailu on kuitenkin hankalaa, sillä Lumioiden ja N9:n markkina-alueet ovat monilta osin erilaiset.

Kevään aikana Nokia yrittää kohentaa asemiaan erityisesti Amerikassa, jossa sillä on paljon työtä tehtävänään. Yhtiö tuo rapakon takana seuraavien kuukausien aikana myyntiin Lumia 900 -mallin, joka on operaattori AT&T:n yksinoikeus.

5 kommenttia

  1. joo vanhahan tuo, niin kuin tää mun kommenttinikin, eli on näkynyt toisenlaisiakin lukuja N9:n myyntimäärästä Q4 2011. Yleisin luku on ollut 1,4 milj, joka on esitetty yhdessä Lumian 1,2 milj. myynnin yhteydessä.
    Nokian tulosjulkistuksesta en löytänyt mitään lukumääriä kummankaan laitteen osalta. Arvailuja siis kumpikin ainakin toistaiseksi.

    1. Hyvä kysymys. Allekirjoittaneella taisi mennä luurit sekaisin.

  2. Menestys olisi ollut varmasti paljon parempi, jos puhelinta olisi myyty myös suurilla markkina-alueilla eikä jukistettu sitä kuolleeksi. Nokia teki tyhmästi kun heittäytyi pelkän Windowsin varaan.

Kommentointi on suljettu!